Karabük Üniversitesi'nde aşure etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Karabük Üniversitesinde aşure etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2017 18:10

Karabük Üniversitesi'nde aşure etkinliği

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)- KARABÜK Üniversitesi'nde Aşure Günü nedeniyle 50 farklı ülkeden öğrencinin katılımıyla aşure pişirme ve dağıtımı etkinliği gerçekleştirildi. 
Sosyal Yaşam Merkezi'nde yapılan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Çad Ankara Büyükelçisi Djidda Moussa Outman, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. Farklı ülkelerden üniversitede eğitim gören öğrencilerin yerel kıyafetleri ile katıldığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. Etkinlik alanının ortasına kurulan kazana öğrenciler kendi dillerinde ‘bereketli olsun’ diyerek ellerindeki aşure malzemesini sırayla kazana döktü. Öğrencilerin ardından Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Çad Büyükelçisi Djidda Moussa Outman da öğrenciler gibi aşure kazanına malzeme bıraktı. Pişirilen aşure Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş’ın yaptığı dua ardından katılımcılara servis edildi.
Rektör Polat, "Geçen yıl Hoca Ahmed Yesevi'yi anma etkinliklerinde Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrencilerle 'hoşgörü ekmeği' yapmıştık. Bu yıl da aşure ayına denk getirdik. Uluslararası öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz aşure etkinliği inşallah ülkemiz için, milletimiz için bereketli olur. Ayrıca Çad Büyükelçimize davetimizi kırmayıp geldikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Çad Ankara Büyükelçisi ise konuşmasında Aşure Günü için davetlerinden dolayı Rektör Polat’a teşekkür ederek, "Karabük Üniversitesi’nin aşure etkinliğine katılmaktan dolayı mutluyuz. Bereketli olur inşallah. Karabük Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere başarılar diliyorum. Ayrıca 200’ün üzerinde Çadlı öğrenci aldıkları için Çad Devleti adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!