Karabiga sahiline 4'ncü kez mavi bayrak

Güncelleme Tarihi:

Karabiga sahiline 4ncü kez mavi bayrak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 15:18

Karabiga sahiline 4'ncü kez mavi bayrak

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga Beldesi sahilinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen mavi bayrak, 4'üncü kez dalgalanmaya başladı.

Karabiga Belediyesi, Karabiga sahiline uluslararası çevre ödülü olan 'mavi bayrak' almak için bu yıl 4'ncü kez başvuru yaptı. Yapılan değerlendirmenin ardından Karabiga sahili, 2017 yılında da mavi bayrak almaya hak kazandı.CHP'li Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Karabiga sahilinde mavi bayrak dalgalanmasının hayallerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Karataş, "Mavi bayrak almak için plajımızı düzenledik. Beldemize Atık Su Arıtma Tesisi'ni kurduk. Diğer kriterleri yerine getirerek ilk kez 2013 yılında bu ödüle sahip olduk. Son 4 yıldır sahip olduğumuz mavi bayrağı 2017 yılında da kazandık. Mavi bayrak sahilimizde dalgalanmaya başladı. Bildiğiniz gibi mavi bayrak 1 sezon için verilen bir ödül. Biz bu ödülü kazanmak için her yıl çalışmalarımızı tekrarlıyoruz. Mavi bayrak çevrenin ve plajı kullananların korunmasını öngördüğü kadar, uluslararası turizm pazarında da büyük öneme sahip. Çünkü tatil yöreleri için tıpkı tesislerdeki yıldız sayısı gibi güvenli bir standart içeriyor. Üstelik uluslararası bir standart. Böylece sahillerimizin, beldemizin güzelliğini tescillemiş olduk. Beldemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Karabiga sahilinde sezon boyunca, yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliği, çevresel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi, plaj temizliği, düzenin ve emniyetin sağlanması ile çevre yönetimi gibi kriterlerin devamlılığı sağlanacak.

Safiye TARI GÜNER / BİGA (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!