Karabey'e Tribeka Festivali'nden ödül

Güncelleme Tarihi:

Karabeye Tribeka Festivalinden ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 09:28

New York'ta düzenlenen Tribeca Film Festivali’nde ‘en iyi yönetmen’ ödülünü bu yıl ‘Gitmek: My Marlon and Brando’ filmiyle Hüseyin Karabey kazandı.

Haberin Devamı

Festival jürisi, Karabey’e bu ödülü, belgesel tarzı ile klasik bir aşk hikayesini harmanlamada, ayrıca son derece modern ve gerçekçi ama bir o kadar uluslararası alanda benzersiz bir kadın kahraman yaratmada gösterdiği beceriden dolayı verdiğini açıkladı. Film, festivale doğrudan Festival Yönetmeni Peter Scarlet tarafından davet edilmişti.

‘Gitmek’, daha önce politik belgeseller çekmiş Hüseyin Karabey’in ilk uzun metrajlı sinema filmi. Şişman bir Türk kızıyla, orta yaşlı kel bir Kürt’ün gerçek hayatta da yaşanan aşkını konu alıyor. Filmde, birçok kişi kendini oynuyor. 2003’de Amerika’nın Irak’a saldırmasından önce bir film setinde tanışan Ayça ve Hama Ali, 20 gün birlikte olup sonra ayrılmak zorunda kalıyorlar.

Filmde, bu iki antikahramanın savaş ortamında buluşmaya çalışmaları anlatılıyor.
Festivalde ‘En İyi Film’ ödülünü ise İsveç yapımı, yönetmen Tomas Alfredson’un ‘Let the Right One In’ adlı filmi aldı. Tribeca’da bu yıl 41 ülkeden 121 uzun metrajlı, 79 kısa film gösterildi. Ünlü oyuncu Robert de Niro ve New Yorklu zenginler Jane Rosenthal ile Craig Hatkoff tarafından 11 Eylül 2001’deki terör saldırısından sonra başlatılan festival, büyük festivaller arasına girmeye çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!