Karabekir portresini hediye etti

Güncelleme Tarihi:

Karabekir portresini hediye etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 13:00

Karabekir portresini hediye etti

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi'ni ziyaret eden araştırmacı yazar Abdullah Eken, kendisine daha önce hediye edilen Kazım Karabekir Paşa portesini Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya verdi.

Araştırmacı yazar Abdullah Eken, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti. "Kazım Karabekir Paşa'nın Hayatı", "Bilinmeyen Yönleriyle Kazım Karabekir Paşa", "Atatürk de bir İnsandı" adlı üç ayrı kitap yazdığı için Karaman'a bağlı Kazım Karabekir İlçe Belediyesi tarafından kendisine andaç olarak Kazım Karabekir portresi verilen araştırmacı yazar Abdullah Eken, Kumluca Belediyesi tarafından 'Kazım Karabekir Parkı'nı yaptırması dolayısıyla portresini Başkan Çetinkaya'ya hediye etti. Başkan Çetinkaya, portreyi belediye ziyaretçi salonunun en görülür noktasına astıracağını söyledi.

Başkan Hüsamettin Çetinkaya, "Araştırmacı yazar Abdullah Eken ağabeyimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Abdullah Eken, Kazım Karabekir aşığı bir insandır. Bu yüzden Kazım Karabekir ile ilgili araştırmalar yapmış ve kitaplar yazmış. Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir ile de görüşüyorlar. Kumluca halkı olarak Karabekir Paşa'yı birinci ağızdan dinlemek istiyoruz. 20 Ekim 2017 Cuma günü Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir'i Kumluca'da 'Kazım Karabekir Paşa ve Kurtuluş Savaşı' konulu bir söyleşi yapması için davet ettik. Araştırmacı yazar Abdullah Eken de bu daveti Timsal Karabekir hanıma iletti. Cevap olumlu geldi. Bu irtibatı sağlayan Abdullah Eken ağabeyimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Abdullah Eken de "Kazım Karabekir Paşa ile ilgili iki ayrı kitap yazdım. Bir de Atatürk ile ilgili yazdım. Karabekir Paşa ile ilgili yazdığım eserlerden dolayı Karaman'a bağlı Kazım Karabekir Belediyesi tarafından andaç olarak bana Kazım Karabekir portresi verildi. Bu portre evimde duruyordu. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın Kazım Karabekir adında bir park yaptırdığını duydum. Başkan Çetinkaya'nın Kazım Karabekir Paşamızı sevdiğine inandım. Bu portreyi en iyi Başkan Çetinkaya'nın değerlendireceğini düşündüm. Öyle de oldu. Portre herkesin çok rahat görebileceği yere asıldı. 20 Ekim'de Timsal Karabekir'i söyleşi için Kumluca'ya getirmeyi de kararlaştırdık. Bu daha güzel oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!