Karabağlar'de alkol tartışması

Güncelleme Tarihi:

Karabağlarde alkol tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 16:36

Karabağlar'de alkol tartışması

Haberin Devamı

İZMİR'de Karabağlar Belediyesi Meclisi, Uzundere Rekreasyon alanında bulunan iki işletmeye alkol ruhsatı verilmesi için Başkanlıktan gelen önergeyi görüştü. Önerge, AK Parti Grubu'nun ret oylarına karşın, CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Karar ilçede yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır, önergeye ret oyu veren AK Partili meclis üyelerini eleştirirken, AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir ise yasal yollara başvurabileceklerinin sinyalini verdi.

Karabağlar Belediye Meclisi'nin mart ayı oturumuna, alkol tartışması damgasını vurdu. Meclis, Uzundere Rekreasyon alanında iki işletmeye alkol ruhsatı verilmesi için başkanlıktan gelen önergeyi görüştü. Önerge, mecliste  tartışma konusu olurken, alkol polemiği meclis salonun dışına da yansıdı. Karabağlar'da siyasi partileri karşı karşıya getiren önergeye AK Parti Grubu'nun kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve istismara alkolün neden olduğu iddiası ile ret oyu verdiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Yıldır, AK Parti'nin önergeyi reddetmesinin gerekçelerini eleştirdi. Yıldır, "AK Parti'nin gerekçesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile Uzundere'de yapılması planlanan Gençlik Merkezi'nin rekreasyon alanına yakınlığıdır. Ayrıca yine AKP'li üye tarafından belirtildiği üzere, kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve istismara alkolün neden olduğu iddiası da bir diğer gerekçe. Öncelikle belirtmek isteriz ki söz konusu Gençlik Merkezi, Uzundere Rekreasyon alanına yakın değil. Bu, Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da doğrulandı ve bu doğrultuda gerekli izin alındı" dedi.

"SÖZDE DUYARLILIK SERGİLİYOR"

Konuşmasında, AK Parti'nin karşı çıkma gerekçesi olarak gösterdiği ve Uzundere Rekreasyon alanına yakın bir bölgede İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Gençlik Merkezi'nin inşaatına, Hazine Müsteşarlığı'nın parselleri belediyeye devretmemesi nedeniyle başlayamadığını kaydeden Yıldır, şunları söyledi:

"Hazine Müsteşarlığı'na karşı kazandığı davaya rağmen hazinenin halen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devretmemekte direndiği parseller nedeniyle, Karabağlar halkının sportif amaçlar için gereksinimi olan Gençlik Merkezi için bir türlü yapım aşamasına geçilemedi. Yine Uzundere bölgesinde bulunan 87 hektarlık alan, belediyemizin tüm çabasına rağmen, Hazine Müsteşarlığı tarafından TOKİ'ye devredildi. Karabağlar'ın ve dolayısıyla belediyemizin, İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsü ve diğer acil tesisler için böyle bir alana çok büyük bir gereksinimi varken alan, konut yapımı amacıyla TOKİ'ye devredilmesi kabul edilemez. İlçenin bir diğer sorunu ise 2012 yılından bu yana hiç bir çalışma yapılmayan Karabağlar kentsel dönüşüm alanı. Tüm bu konular acil olarak gündemdeyken, AKP belediye meclis grubunun alkol ruhsatı konusunda sözde bir duyarlılık sergileme çabası bir yönüyle çelişkili bir başka yönüyle ise manidardır."

AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir ise bu karara karşı çıkma gerekçelerini açıkladı. Demir, alkol ruhsatı verilen alanın spor tesislerine çok yakın bir noktada bulunduğunu ifade ederek,  bölgede çok fazla çocuk parkının bulunduğunu söyledi. Demir, "Bu alanda alkollü alanın olması kanul edilemez. Burası kamuya açık ve büyük bir bölge. Belediye bu kararı uygulama konusunda ısrarcı davranırsa, yargı yoluna başvurmayı düşünebiliriz" dedi.

Umut KARAKOYUN /İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!