Karabağlar’da ücretsiz internet

Güncelleme Tarihi:

Karabağlar’da ücretsiz internet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 11:37

KARABAĞLAR Belediyesi, çeşitli yerlerdeki Wİ-Fİ noktaları ile interneti ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına açtı. Buna göre, başta belediye hizmet binası olmak üzere, pilot olarak belirlenen parklarda akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlardan internetten ücretsiz yararlanılabilecek.

Haberin Devamı

Karabağlar’da ücretsiz internet

Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası, KARBEM Eğitim Merkezi, Mimkent Gürcan Ulucan Spor Müdürlüğü ile belediyeye bağlı Uğur Mumcu, Ahmet Piriştina ve Karafatma parklarında ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlandı. Belirlenen merkezlere ve parklara gelen vatandaşlar, 30 metreye kadar sinyal alanına sahip internetten ücretsiz faydalanmaya başladı. Parklarda bulunan ve güneş enerjisiyle çalışan Wi-Fi noktalarında internete girilecek ve söz konusu alanlarda aynı zamanda telefonların şarj edilmesi için USB üniteleri de bulunacak. İnternete girecek olan vatandaşlar, Wi-Fi aramasında Karabağlar Belediyesi’ni seçtiklerinde telefonlarına bir şifre gelecek. Şifreyi girdiklerinde internete ücretsiz olarak erişmiş olacaklar. Ayrıca internete girilirken 5651 Sayılı İnternet Yasası’na uygun hizmet verilecek.

Uygulamayı ilk deneyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu oldu. Ahmet Piriştina Parkı’na gelen ve tabletle internete giren Başkan Selvitopu, bu uygulamayı halkın yoğun olduğu tüm sokak ve parklarda yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu uygulamayı aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yaptığını hatırlatan Başkan Selvitopu, "Karabağlar halkına hayırlı olsun. Vatandaşların bütçelerine küçük bir katkı sağlamış olacağız. Daha da önemlisi, vatandaşlarımız teknolojinin olanaklarından ücretsiz yararlanacak" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!