Karabağlar'da başarının adı KARBEM

Güncelleme Tarihi:

Karabağlarda başarının adı KARBEM
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 10:42

Karabağlar'da başarının adı KARBEM

Haberin Devamı

KARABAĞLAR Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli eğitim alması amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi'nde (KARBEM), TEOG sınavlarına giren 303 öğrenci istedikleri bölümleri kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu sonuçlara göre KARBEM'de yüzde 98 başarı sağlandı. Ayrıca YGS ve LYS sınavlarına giren öğrenciler de başarı çıtasını yükseltti.

KARBEM'de, TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) eğitimi alan ve sınava giren 303 öğrenciden , 1 öğrenci fen lisesi, 2 öğrenci sosyal bilimler lisesi, 176 öğrenci Anadolu lisesi, 2 öğrenci özel okullara, 1 öğrenci güzel sanatlara, 22 öğrenci sağlık meslek liselerine, 8 öğrenci imam hatip liselerine, 86 öğrenci meslek ve teknik liselerine, 5 öğrenci ise açık öğretim liselerine yerleşti.

YGS ve LYS'de başarı çıtası yükseldi. KARBEM'de 21 kişilik eğitmen kadrosu ile sistemli ve programlı eğitim alan öğrenciler TEOG'un dışında ayrıca, YGS ve LYS sınavlarında büyük başarı kazandı. Kurumda 12. sınıf ve mezun dahil olmak üzere toplam 318 kişi YGS(Yüksek Öğretime Geçiş) ve LYS(Lisans Yerleştirme) sınavlarına girdi. Bu sınavlar sonucunda 1 öğrenci mimarlık fakültesine, 25 öğrenci mühendislik fakültesine,1 öğrenci sağlık bilimleri fakültesine, 5 öğrenci hemşirelik fakültesine, 23 öğrenci eğitim fakültesine, 37 öğrenci fen edebiyat fakültesine, 35 öğrenci iktisadi ve idari bilimler fakültesine, 12 öğrenci iletişim fakültesine, 6 öğrenci ilahiyat fakültesine, 2 öğrenci turizm fakültesine, 5 öğrenci işletme fakültesine, 14 öğrenci sağlık meslek yüksekokuluna, 62 öğrenci meslek yüksekokuluna ve 14 öğrenci açık eğitim fakültelerine girmeye hak kazandı. Sınavda 32 kişi şansını gelecek sene deneyeceğini, 43 öğrencinin ise ek yerleştirmeyi beklediği ifade edildi.

Başkan Selvitopu öğrencileri kutladı. Toplam bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü ve Aydın Mahallesi'nde bir şubesi bulunan KARBEM'de sınava giren öğrencilerin dışında ayrıca ara sınıflarda okul destekli eğitim de veriliyor. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, TEOG'da YGS ve LYS sınavlarında başarı kazanan öğrencileri ve onlara eğitim veren öğretmenleri kutladı. KARBEM'i daha ileri noktaya taşıyacaklarını ifade eden Başkan Selvitopu, Karabağalar'ın farklı bölgelerinde de KARBEM'in şubelerini açarak daha çok öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!