Karabağlar'da 101 hektarlık kentsel dönüşüm

Güncelleme Tarihi:

Karabağlarda 101 hektarlık kentsel dönüşüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 19:58

Karabağlar'da 101 hektarlık kentsel dönüşüm

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye'nin hala bir hikayesi olduğuna yürekten inandığını belirterek, "Sanayi üretimindeki canlanma, İhracattaki tırmanış, Güven endekslerindeki artış, Ticari kredilerde yüzde 20'ye varan yükseliş ve ekonomi yönetiminin aldığı önlemlerin de etkisiyle kurda yaşanan gerileme, ilerisi için umut veren gelişmeler" dedi. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan ise 5 Nisan'da Karabağlar'da 101 hektarlık alanda kentsel dönüşümü başlatacaklarını açıkladı.



İzmir Ticaret Borsası Mart ayı meclis toplantısı Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli "Türkiye'nin hala bir hikayesi olduğuna yürekten inanıyorum. Yapacak çok işimiz olmasına, aşmamız gereken pek çok sorun bulunmasına rağmen, yarınlara bir iz bırakma idealinin güçlü bir şekilde devam ettiğini düşünüyorum. Türkiye, bu coğrafyanın geleceğine maya koyacak en önemli güç. Ve bu gücün en önemli kaynaklarından biri insan kaynağı ve üretim gücümüz. Kur, faiz, enflasyon ve işsizlik gibi temel göstergelerde yaşadığımız bozulmaya karşılık ekonomide son dönemde bir canlanma emaresi yaşadığımız ortada. Sanayi üretimindeki canlanma, İhracattaki tırmanış, Güven endekslerindeki artış, Ticari kredilerde yüzde 20'ye varan yükseliş ve ekonomi yönetiminin aldığı önlemlerin de etkisiyle kurda yaşanan gerileme, ilerisi için umut veren gelişmeler" dedi.



2010 yılından bu yana ilk kez hem gelişmiş hem gelişmekte olan ülkelerde aynı anda beklenen büyüme, kara bulutları nispeten dağıttığını vurgulayan Kestelli "Görünen o ki dünyanın, ekonomiden daha büyük dertleri var. Ülke olarak biz de 16 Nisan'da hükümet etme sistemini oylayacağız. Sonuç ne olursa olsun, 17 Nisan sabahından itibaren daha büyük bir şevkle reform gündemine sarılmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KARABAĞLAR'DA BAŞLIYOR



Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ise özelikle tarım arazilerinin korunması konusunda hem bakanlık hem de müdürlük olarak son derece hassas davrandıklarını belirtti. İzmir'de kentsel dönüşüm konusuna değinen Varan, "İzmir'i saran gece kondu bölgelerinde hemen dönüştürülmesi gereken 51 milyon metrekare alan var. Hangi belediye talep ederse yetki devrini bakanlık veriyor ve masraflarını da karşılıyor. 5 Nisan'da Başbakan Binali Yıldırım ve Bakan Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla Karabağlar'da 101 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmasının startını vereceğiz" dedi.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!