Kara Kış Korkutuyor

Güncelleme Tarihi:

Kara Kış Korkutuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 15:22

Rus turizm pazarının etkisiyle yaz sezonundan istediğini alan Antalyalı turizmciler, kış sezonunda ortaya çıkacak olan istatistikleri ise endişeyle bekliyor.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE Rus ve Ukrayna turizm pazarında yaşanan hareketle 10 milyon turist hedefini yakalayan Antalya, Alman turizm pazarındaki kan kaybını ise bir türlü durduramıyor. Düşüşün ekim ayı istatistiklerine de yansıdığını kaydeden sektör temsilcileri, asıl etkinin ise kış döneminde hissedileceğini kaydediyor.

Kara Kış Korkutuyor

‘FİYATLAR DÜŞTÜ’

2017 turizm rakamlarının Rus turizm pazarının etkisiyle yükseldiğini vurgulayan Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, “Geçen yıla göre turist sayısında ciddi bir artış yaşandı. Ancak oda fiyatlarında yüzde 20-25 kayıp yaşadık. Bu da sektör açısından olumsuz bir tabloyu karşımıza çıkardı” diye konuştu.

ASIL TEHLİKE

Haberin Devamı

Asıl tehlikenin kış ayına yönelik olduğuna dikkat çeken Barut, “Fiyatlar düşse de yaz ayını geçen yıla oranla iyi seviyede kapattık. Ancak asıl tehlike kış dönemine yönelik. Çünkü orta Avrupa’dan gelen turist sayısı kritik seviyelerde. Kış turizmini Almanlar taşıyordu. Son rakamlara göre; sektör olarak son yılların en zor kış dönemini geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

ALMAN TURİST VURGUSU

Kış turizmi verilerini detaylı olarak analiz ettiklerini kaydeden Barut, şöyle konuştu: “Antalya’da kış turizmi yeterli seviyelerde değil. Ancak geçmiş senelerde özellikle Alman turistler kış sezonunda ciddi bir rahatlama sağlıyordu. Bu yıl ise böyle bir hareket beklemiyoruz. Bu da bizi açıkçası tedirgin ediyor.”

‘TANITIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI’

“2018 yılı için daha umutluyuz. Tanıtım çalışmalarına şimdiden başladık. Belediyeler, ticaret odaları ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Rus turizm pazarındaki artışı Avrupa ülkelerine de kaydırabilirsek çok daha başarılı bir sezon geçirebiliriz. Erken rezervasyonlara bakıldığında az da olsa hareket tespit ettik.”

‘YENİ YILDAN UMUTLUYUZ’

Antalya’nın kış turizmi konusunda yeterli hareketi yakalayamadığına dikkat çeken Kemer Otelciler Birliği Başkanı Turan Bayar, “Alman turizm pazarındaki düşüşün sektöre yönelik olumsuz yansımaları elbette oldu. Ancak yeni yıl itibariyle biz bu sürecin olumlu yönde ilerleyeceğini düşünüyoruz. Elbette zor bir kış dönemi bizi bekliyor. Biz de hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!