Kar yağışları İstanbul'u ne zaman terk edecek?

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışları İstanbulu ne zaman terk edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 15:51

Kar yağışları yer yer yurtta etkili olmaya devam ediyor. Yağışlar İstanbul'da da bugün kendini göstermeye başladı. Peki kar yağışları İstanbul'u ne zaman terk edecek?

Haberin Devamı

Yılbaşına girdiğimizden beri yurdumuz yoğun kar yağışına teslim oldu. Çoğu illerde okullar tatil edildi. Soğukların ve kar yağışlarının olumsuz etkileri hala devam ediyor. İstanbul için de durum hemen hemen aynı.

Meteoroloji yetkilileri yaptığı açıklamada, İstanbul' da kar yağışının, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmura dönüşmesi ve bu geceden sonra şehri terk etmesi beklendiğini belirtti.

İstanbul' da özellikle sabah saatlerinden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışının bu geceden sonra şehri terk etmesi bekleniyor. Hem Avrupa Hem de Anadolu yakasında yer yer etkili olan kar yağışları ulaşım hatlarını da etkiledi. Yağışlar bugün de aralıklarla geceye kadar devam etmesi bekleniyor.  

Kar yağışları İstanbulu ne zaman terk edecek

Haberin Devamı

SICAKLIKLAR NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Yurdumuz, kış mevsimine adım attığımızdan bu yana özellikle Ocak ayında hem soğukları hem de yoğun kar yağışlarını yaşadı. Sıcaklıkların bir yükselip bir düştüğü İstanbul' da ise hava sıcaklıkları perşembeden itibaren yükseleceği şeklinde bilgi verildi.

İstanbul'da en yüksek sıcaklık lodosun etkisiyle 4 derece olacak. Önümüzdeki günlerde ise, en düşük sıcaklık 1 derece olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarına bağlı olarak, bu gece ve yarın sabah, yüksek kesimlerde buzlanma ve don görülebilir. Vatandaşların olumsu şartlara hazırlıklı olması önem taşıyor.

İstanbul' da mevsim normallerinin 2 - 4 derece altında seyreden sıcaklıkların perşembe gününden itibaren 3 - 7 derece artması bekleniyor. Yarın İstanbulluları parçalı bulutlu bir güne merhaba diyecek. yarın en yüksek sıcaklık 7 civarında seyredecek. 28 Ocak Perşembe günü ise sıcaklığın en düşük 4, en yüksek 11 derece olacağı tahmin ediliyor. 29 Ocak Cuma günü de hava sıcaklığının en yüksek seviyeyi görerek 10 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Kar yağışları İstanbulu ne zaman terk edecek

Haberin Devamı

SEFERLER İPTAL

Kar yağışından dolayı Atatürk Havalimanı' nda iniş ve kalkış yapılan alanlarda da çeşitli don olayları olduğu belirtildi. Bunun için ekipler sürekli buzlanmaya karşı pistleri temizleme çalışmaları yapıyor.

Ayrıca bugün Türk Hava Yolları' nın (THY) yanı sıra Atlasglobal Hava Yolları, Onur Air ve Pegasus da olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarında planlanan iç ve dış hatlardaki birçok seferini iptal etti. 

BAKMADAN GEÇME!