Kar yağışı geliyor! | İstanbul'un 5 günlük hava tahmini

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı geliyor | İstanbulun 5 günlük hava tahmini
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 14:11

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kışın geçeceğini düşündürürken meteorolojiden açıklama geldi. Ülke genelinde devam eden pastırma sıcaklarının yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakması bekleniyor. Kar yağışı ne zaman gelecek?

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren yağışlı ve soğuk havanın Trakya'dan giriş yapacağını söyledi.

Beklenen soğuk ve yağışlı havanın Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerine kar yağışı bırakabileceğini dile getiren Şen, ''Pastırma sıcaklarının son günlerini yaşıyoruz. Hava, bir hafta sonra mevsim normallerine dönecek. Hava sıcaklıkları 5-6 derece düşecek. 23-24 Kasım'daki soğuma da Trakya ve batıda kayak merkezlerine kar yapar. Şehir merkezlerinde kar yağışı beklemiyoruz'' şeklinde sözlerine devam etti.

Kasım ayının sonlarına doğru batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerine ulaşacak. Kış şartlarının kendisini göstermeye başlayacak ve doğuda ise kar yağışının devam edecek. Şen, iç kesimlerde sisin, batıda ise bir hafta daha pastırma yazının etkisini sürdüreceğini aktardı.

Kar yağışı geliyor | İstanbulun 5 günlük hava tahmini


İSTANBUL’DA KAR BEKLENİYOR MU?

Şen, İstanbul'da şehir yüksekliğinin az olması nedeniyle çok yoğun kar yağışı beklemenin doğru olmadığını belirtti.

İstanbul'un ''ısı adası etkisi''nde kaldığını söyleyen Şen, ''İstanbul'da çok yoğun kar yağışı beklemek doğru değil. Binaların güneşten aldıkları enerjiyi tekrar ısıtması, şehirdeki sıcaklığın 2-3 derece daha fazla olmasına sebep oluyor. Bu nedenle kırsal alanlarda beklenen kar yağışı, İstanbul'da olmaz'' dedi.

İSTANBUL'UN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ
Kar yağışı geliyor | İstanbulun 5 günlük hava tahmini