Kar uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Kar uyarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 15, 2012 07:59

Meteoroloji, Doğu illeri, Ankara ve İstanbul için kar uyarısı yaptı, vatandaşları buzlanma ve don olayına karşı uyardı. Sıcaklıklar yarından itibaren yurt genelinde 4-6 derece azalacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Ankara’da dün akşam başlayan kar yağışının bugün sabah saatlerinde etkisini artırması bekleniyor.

İstanbul’da dün gece başlayan karla karışık yağmurun, sabah saatlerinde de etkisini artırarak özellikle Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere kar yağışına dönüşmesi tahmin ediliyor.

Ä°STANBUL'DA KAR YAÄžIÅžI YENÄ°DEN BAÅžLADI / WEB TV

SICAKLIKLAR 4-6 DERECE DÜŞECEK

Türkiye, yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklığı tüm yurtta 4-6 derece azalacak.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de iç ve doğu bölgeleri üzerinde bulunan yağışlı hava kütlesi etkisini sürdürüyor. Tahminlere göre, bu yağışlı hava kütlesi, yarın doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

Haberin Devamı

Ancak yurt yarın öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. 17 Şubat Cuma günü ise Trakya ile Doğu Anadolu'nun doğusu dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar, Akdeniz kıyılarında yağmur, sağanak yağış alan diğer tüm yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Yağışlar özellikle Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli kar yağışı şeklinde gerçekleşecek.

PAZAR GÜNÜ YURDU TERK EDECEK

18 Şubat Cumartesi günü yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek olan soğuk ve yağışlı hava kütlesi, 19 Şubat Pazar günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek.

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

KAR İSTANBUL'A GERİ DÖNDÜ

İstanbul genelinde etkili olan yağmur dün akşam saat 23.30 sıralarında karla karışık şekilde yağmaya başladı. Havaların soğumasıyla birlikte Avrupa ve Anadolu yakasında etkili olan sulu kar, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde kendisini gösterdi. Kadıköy'de sulu kar yağışı görülürken, Çamlıca Tepesi'nde kar yağışı etrafı beyaza bürüdü.

 

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, özellikle Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere kar yağışı bekleniyor. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini artırırken, kentin bazı noktalarında ekipler konuşlandı.

 

TÃœRKÄ°YE'DEN KAR MANZARALARI

EĞİTİME KAR ENGELİ

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, taşımalı eğitim veren ilk ve ortaöğretim okulları ile köy okulları kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

BAZI Ä°LLERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

Haberin Devamı

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(4)

ANKARA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı.(4)

İZMİR: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(10)

ADANA: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı.(16)

ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.(16)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı.(-4)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı.(3)

Haberin Devamı

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu.(11)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Adana, Hatay, K.Maraş ve Osmaniye çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla kuzey ve doğusunda kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görüleceği bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!