Kar temizleme başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kar temizleme başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 12:51

Beşiktaş'ın 23 Ocak cumartesi günü oynayacağı İstanbul Büyük Şehir Belediyespor karşılaşması yoğun kar yağışı ve İnönü Stadı'nın zeminin karla kaplı olması sebebiyle oynanamamıştı. Mücadele Türkiye Futbol Federasyonu tarafından başka bir tarihe ertelenmişti.

Haberin Devamı

İstanbul'daki yoğun kar yağışının sürmesi ve hava şartlarının yarın da bu şekilde devam etmesinin açıklanması üzerine Beşiktaş'ın yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda Konya Şekerspor ile oynayacağı maçın ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, İnönü Stadı'nın karla kaplı olan zeminin bugün temizlenmeyeceğini, maç için yapılacak çalışmaların yarın sabahtan itibaren başlanacağını dile getirdi. Deriş, stat zemininin üzerindeki karın temizlenmesini yarına bırakmalarının yanlış anlaşılmaması gerektiğini de vurgularken, şunları söyledi:

"Kar yağışı cumartesi gününden bu yana devam ediyor. Biz stadımızda dün ve bugün bir zemin temizliği çalışması yaptırmadık. Konu ile ilgili mühendislerimiz ile yaptığımız görüşmelerde stadın salı günü temizlenmesine karar verdik. Çünkü kar yağışının ardından hava sıcaklığı da eksi derecelere düşecek. Zemindeki karın maçtan bir gün önce yani bugün temizlenmesi halinde sahada buzlanma meydana gelecek. Bu durum sahada futbol oynanmasını imkansız hale getirecekti. Zemindeki buzlanmanın oluşmaması için biz sahadaki karı yarın temizleteceğiz. Bu yönetimimizin veya benim verdiğim bir karar değildir. Konu ile ilgili mühendisler bu konuda bu kararı verdi biz de uygulayacağız."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!