Kar sevinci kısa sürdü

Güncelleme Tarihi:

Kar sevinci kısa sürdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 11:38

Ekimde Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası, kış turizmine hizmet veren tesislerde sevinç dalgası yaratmıştı.

Haberin Devamı

Ancak meteorolojik koşullar geçen hafta değişince kayak merkezlerindeki kar sevinci kısa sürdü. iddetli lodos birçok merkezde kar kalınlıklarını yarıya indirdi, bazılarında tamamen eritti. Bu arada Akdeniz ve Ege’nin yanı sıra Karadeniz’de de deniz suyu yüzülebilecek sıcaklık düzeyini korudu.

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ’da, 50 santimetreye kadar çıkan kar kalınlığı geçen hafta ortasında etkili olan yağmur ve lodos sonrasında 32 santimetreye düştü. Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı son yağışla birlikte 15 santimetre oldu.

Isparta yakınlarındaki Davraz Kayak Merkezi’nde, yüksek kesimlerde 5 santimetreye ulaşan kar tamamen eridi. İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ’ın zirvesindeki kar kalınlığı ancak 15 santimetre ulaşabildi. Kocaeli’deki Kartepe’de geçen hafta başında yağmaya başlayan kar, havaların ısınmasıyla ortadan kalktı. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Kartalkaya’da kar kalınlığı 8 santimetre olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının artması denize doyamayanları sevindirdi. Şu anda denizsuyu sıcaklıkları Fethiye, Anamur, Antalya’da 24, Bodrum, Kuşadası, Didim ve Trabzon’da 20 derece civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!