Kar, buz bitti temizleme vakti

EPEY karlı geçen günleri (şimdilik) geride bıraktık. Fakat, kar ve buz temizleme faaliyetlerinin yollara verdiği zararlar yeni yeni gün yüzüne çıkıyor.

Zaten her yeri yamalı bohçaya dönmüş yollar, nadir de olsa yapılan tuzlama faaliyetleriyle iyice trafiği zorlaştırıp, tehlikeye sokmaktadır.
Benim bahsetmek istediğim konu ise yaya trafiğine açık olan ve günde binlerce kişinin buluşma ve geçiş duraklarından olan Karanfil Sokak’tır. Bilindiği üzere Çankaya Belediyesi geçtiğimiz yıl kendi işçileriyle yaptıklarını belirttiği sarı renk olan engelli takip taşlarını bu sokağın merdiven iniş-çıkışlarının başına ve sokağın belli kısımlarına yerleştirdi. Özellikle görmeyen vatandaşlarımıza büyük faydası olan bu taşların, geçirdiğimiz karlı günlerin ardından üstünde oluşan buz tabakalarının yine aynı belediyenin işçileri tarafından küreklerle kırılması sonucu o sarı renk taşlar buzları temizleme vasıtasıyla büyük çapta hasar almış ve büyük çoğunluğu kullanılmaz, iş görmez hâle gelmiştir. Belediye kendi işçileriyle yaptığı taşları yine kendi işçileriyle kullanılmaz hâle getirmiştir. Görmeyen vatandaşlarımız, daha fazla mağduriyet yaşamadan bu taşların yenisiyle değiştirilmesi ve işçilerin de buna uygun bir şekilde bilinçlendirilmesi gerekmektedir.
Taylan ŞAHİN

Beytepe köyü yolu için uyarımdır

HACETTEPE ve Bilkent Üniversitelerinin arka kapılarından Beytepe Köyü’nün içinden geçerek Çayyolu’ndan gelen İncek yoluna bağlanan dar yol, İncek ve Beytepe tarafında artan yerleşim yerlerinden giderek artan bir trafiğe maruz kalınıyor.
Beytepe Köyü’nün içinden yolun geçmesi köy için tehlikeli olduğu için bir bağlantı yolunun kabası yapılmıştır.
Ancak bu yol hem yolun devamındaki bağlantıya kadar giden dar yol kış öncesinde asfaltlama yapılmadığı için çukurlarla dolu, son derece tahrip olmuş vaziyettedir. Mevcut trafiği kaldıramamaktadır.
Kış bitiminde ilgili belediyenin yol bakım çalışmalarına acil alınması gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi’ne de durumu ilettim, durumun farkına varılır dileriz.
Bilge SAY

Bankalar şaşırdı!

BANKA kredi kartları ekstrelerinin altında bir not dikkat çekiyor; ”1.3.2012 tarihinden itibaren, ihbarname/ihtarname ücreti 50 TL olarak uygulanacaktır” (!)
Yıllık aidat, mücadele sonunda tahsil edilemez olunca ve haksızlığı anlaşılınca bankalar ne yapacağını şaşırdı. Şimdi posta ile gönderdikleri ekstreler için yıllık 50 liranın peşine düştüler. Bu sektör, öyle bir sektör ki, ‘kazlardan ne yolarsan kârdır’ zihniyetiyle hareket ediyor ve bu gidişle mevduat bulamaz hale gelecek.Çünkü küçük tasarruf sahipleri bu uygulamalardan bıktı ve tahammülü kalmadı, yastık altını tercih edecek, bankalara kaptıracak “ekstra fazlası” yok. BDDK uyuyor mu?!
M.A.

Tamiri olmayan Türksat

GEÇEN kış Uydunet’e geçtiğimizden beri şöyle ağız tadıyla bir internete bağlanadık. Her ay arıza, her ay arıza. Ne zaman arasak ayrı bir bahane. Şu anda iki gündür internete bağlanamıyoruz. 5 saate geliyoruz dediler...
Kaç gün daha bekleyelim. Türksat’ın sorunumuzu çözmesi için illa bu köşeye mi yazmamız gerekiyor? Söylemeye dilim varmıyor ama; beni Uydunet’e geçtiğime pişman ettiler.
Barış DEĞİRMENCİ

KISA... KISA...

‘KIBRIS Ekseninde Doğu Akdeniz Petropolitiği’ konulu panel yarın 13.30’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi’nde yapılacak. Ali Arif Aktürk (yöneten), konuşmacılar Prof Dr. Sertaç Başeren, Yusuf Kanlı.

ÇANKAYA Belediyesi ve Cumhuriyet Gazetesi’nin lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘öykü yarışması’na Ankara il sınırları içerisinde olan tüm lise ve üniversite öğrencilerinin katılabileceği açıklandı. Bilgi; cankaya.bel.tr
Yazarın Tüm Yazıları