Kaptanın dikkati olta yutan caretta caretta'yı kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Kaptanın dikkati olta yutan caretta carettayı kurtardı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 23, 2016 18:25

Kaptanın dikkati olta yutan caretta caretta'yı kurtardı

Haberin Devamı

YaÅŸar ANTER/BODRUM (MuÄŸla), (DHA) - BODRUM'da olta yutan caretta caretta telef olmak üzereyken kaptan Ä°lkut Dümeke'nin dikkati sayesinde kurtuldu. Â
Kaptan İlkut Dümeke, 20 Ağustos günü teknesiyle Ortakent- Yahşi mahallesi açıklarında, yuttuğu olta iğnesinden kurtulmaya çalışan caretta caretta olduğunu farketti. Dümeke, kıyıdan yarım mil açıktaki deniz kaplumbağasını, arkadaşlarının da yardımıyla teknesine aldı. 80 kilogram ağırlığındaki deniz kaplumbağasını canlı kalması için üzerine sürekli su dökerek kıyıya kadar getiren Dümeke, önce bir veterinere götürdü. Ardından da durumu Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) bildirdi. DEKAMER yetkilileri, caretta carettayı gerekli tedavilerinin yapılması için teslim aldı.
Caretta carettanın ağzında büyükçe bir olta iğnesi olduğunu belirten Dümeke, "Denize atılan çöpler ve balıkçı oltaları zaten kısıtlı olan yaşam alanlarını iyice daraltıyor. Görmeseydik, bu deniz kaplumbağası belki de ölecekti. Caretta carettanın DEKAMER'de damağını delen oltanın ameliyatla çıkarıldığını öğrendim. Yaklaşık bir ay sonra sağlığına kavuşmasının ardından yine doğal yaşamına bırakılacakmış" dedi.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!