Kaptan, Alex olmalı

TURU atlayan da elenen de daha kurada belli olmuştu aslında.. İki maç da Fenerbahçe için yeni sezona ve bir sonraki tura hazırlık anlamına geliyordu. Zico’nun Anelka, Appiah, Tümer olmadan denediği yeni onbir ve taktik anlayış belki de dünkü maçın en önemli yanıydı.

Zico’yu yakından tanımıyorum. Japonya’yı kontratağa dönük oynatıyordu. Elinde hızlı oyuncular vardı. Burada ise topu kullanan takım Fenerbahçe.. Böyle olunca da sarı lacivertli oyuncular kaptıkları topları ani hücumlara dönüştürmekten çok oyun kurma telaşına giriyorlar. Oysa çağ artık çabukluk çağı.. Mümkün olduğu kadar çok adamla pres yapıp kaptığınız toplarla ani ataklar geliştireceksiniz.

Gelelim oyunculara.. Bu sezon pozisyon değiştiren Tuncay açılış golünü attı ama inanılmaz sayıda ofsaytta kaldı. Daha 15. dakikada 3. kez ofsayt bayrağı Tuncay için kalkınca Zico yerinden kalktı ve forvetini uyarmak zorunda kaldı. İkinci yarının başında ise Fenerbahçe’nin ofsayt sayısı, üstelik böylesine organizeden yoksun bir savunma karşısında, 8’i bulmuştu.

Biraz daha ciddiyet

Semih’
in maçın başında boş kaleye kaçırdığı gol inanılır gibi değil. Hani İzmirli olmasının rahatlığı mı var bilinmez ama Semih biraz daha ciddi davranmalı bu tür vuruşlarda.. Yoksa çok önemli bir maçta da bu başına gelebilir.

Can aynı Can.. Rakiple 10 mücadeleye giriyor, 9’unda başarılı. Ama tek hatası yüzde yüz gol pozisyonu oluyor. Dün de 56. dakikada rakibini kaçırdı ve B36 tek gol fırsatını yakaladı. Attığı gol ise ilk maçta kaçırdıklarından sonra ölü toplarda daha konsantre olduğunu gösteriyordu.

Alex geçen yıla oranla daha çok koşuyor. Daha çok topla oynuyor. İkinci yarı başlamadan hemen önce tüm futbolcularla tek tek konuşup onlara nasıl oynayacakları hakkında bilgi vermesi Zico’yla takım arasında bir köprü oluşturduğu, yoksa Zico’nun söylediklerinin dışında kendi bakış açısını takıma mı yansıttığı konusunda düşündürdü beni.. İkisi de olabilir.. Ama futbolcuların Alex’i can kulağıyla dinlemeleri ve onunla şakalaşmaları dikkatimi çekti.

Böyle devam et Uğur

Bu takımın kaptanı Ümit. Canla başla da çalışıyor. Ayrıca pozisyonunda alternatifsiz. Ama bu takımın kaptanı ya Alex ya Appiah olmalı. Hem bu oyuncular için hem de Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında özellikle hakemler karşısında daha dik durması için böyle bir değişiklik yapılabilir.

Yeni transfer Uğur da iyi yolda. Takıma çabuk adapte olmuş, Ümit’le iyi anlaşıyor. Ancak daha çok şutu düşünmesi ve sert ortalar yapması şart. Zaten Türk futbolunun en büyük hastalığı kanatlarda oynayan oyuncuların ya çabuk olmaması ya da iyi orta yapamaması.. Bindirmelere ve sert ortalara devam et Uğur..
Yazarın Tüm Yazıları