‘Kapıya güvenlik için şifre koyduk’

Güncelleme Tarihi:

‘Kapıya güvenlik için şifre koyduk’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 11:14

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ün engelli asansörüne şifre koydurarak kendisine tahsis ettiği iddiasına müdürlük cevap verdi.

Haberin Devamı

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk’ün, asansör beklemekten sıkıldığı için engelli asansörüne şifre koydurarak kendisine tahsis ettiği iddiası ve müdürlük personelinin bu uygulamaya tepkilerinin yer aldığı “Ne yaptın müdür bey” başlıklı Hürriyet Akdeniz’de yayınlanan habere, Bölge Müdürlüğü’nden cevap geldi. Engelli asansörünün güvenlik gerekçesiyle şifrelendiğinin belirtildiği açıklamada, “Engelliler istediği takdirde kendilerine eşlik edilerek kapı açılıyor. Asansör, engellilerin de bölge müdürünün de kullanımına açık” denildi.

‘Kapıya güvenlik için şifre koyduk’

NEDEN ‘GÜVENLİK TEHDİDİ’

Orman Bölge Müdürlüğü (OGM), “İkinci asansörün bu şekilde kullanılması tabii ki yanlış. Ama ana girişten binaya girince herkesin kullanımına açık genel bir asansör var. Binaya çıkan 3 tane de merdiven var. Toplantı salonuna ve katlara çıkan engelli asansörünün girişi bina dışında olduğu için, şifresiz olması güvenlik tehdidi yaratıyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün lojmanında yaşayan çocuklar sürekli girip oynuyorlar. Dışarıdan gelenler de girip çıkıyorlar. Güvenlik ve santral personeli girip çıkanı göremiyor. Bu nedenle kontrolsüzlük oluştu. Birkaç kere arızalandı. Dış asansör olması nedeniyle güvenlik gerekçesiyle şifre konuldu” şeklinde açıklama yaptı.

‘ENGELLİLERE AÇIYORUZ’

Haberin Devamı

Asansörün hem engellilerin, hem de bölge müdürünün kullanımına açık olduğunun belirtildiği açıklamada, Bölge Müdürü Mustafa Türk’ün asansörün tahsisi konusunda şahsi bir talebinin olmadığı kaydedildi. Açıklamada, “Kapının şifresi güvenlikte ve santralde var. Engelliler istediği takdirde güvenlik elemanları kapıyı açıp asansöre kadar kendilerine eşlik ediyor, yardımcı oluyor. Engellinin yukarı çıkmasına bir engel yok. Art niyet yok. Güvenlik ve santral gelenlere yardımcı oluyor. Müdürün şahsi bir talebi yok. Asansör girişi binanın dışında olduğu için şifresiz olması güvenlik tehdidi yaratıyor” denildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!