Kapıkule’de 13 kilometrelik TIR kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Kapıkule’de 13 kilometrelik TIR kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 14:48

Kapıkule’de 13 kilometrelik TIR kuyruğu

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'ye yurt dışına çıkış işlemleri yaptırılmak üzere getirilen TIR'lar Kapıkule Sınır Kapısı'nde 13, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 6 kilometre kuyruk oluşturdu.
Türkiye'nin çelişti bölgelerinden sürücülerin yükledikleri ihracat yükleriyle yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na getirdiği TIR'lar 13 kilomerte kuyruk oluşturdu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan diğer Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise, TIR araç kuyruğu 6 kilometreyi buldu. Türk gümrük yetkilileri, kuyruğun Bulgaristan tarafında işlemlerin ağır yapılmasından kaynaklandığını söyledi. Kapıkule'nin karşısındaki Bulgaristan'ın Kapitan Andreova gümrüğünde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle kuyrukta beklemek zorunda kalan TIR sürücüleri bir an önce soruna çözüm bulunmasını istedi.
İstanbul’dan yüklediği ihraç yükünü Almanya’ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR sürücüsü Hüsamettin Taşçı, yaklaşık 24 saattir sırada beklediğini söyledi. TIR kuyruğunu oluşmasını Avrupa ile krize bağlayan ve Bulgaristan'ın Almanya'dan talimat alıp Türk ekonomisinin zarar görmesi için elinden geldiğini yaptığını ileri süren Taşçı, şöyle dedi:
"Kimse bize neden beklediğimizi söylemiyor. Biz burada sıraya giriyor ve günlerce bekliyoruz. Dün 18 kilometrede kuyruğa girdik. Burada çaresiz bekliyorum. Artık bu hızla yarın çıkış yaparım. Bu sıkıntıya Almanya neden olduğunu düşünüyorum. Avrupa ile yaşadığımız sorun bize yansıyor. Almanya'da bize iyi gözle bakmamaya başladılar. Bulgaristan'da Almanya'dan direktif alarak zamanında ihraç yükünü teslim etmemiz için elinden geleni yapıyor. Ben bu malı Cuma günü Almanya'ya boşaltmam gerekir bu hızla gidersem çok zor görünüyor."
Kuyrukta bekleyen sürücülerden Sefer Kiraz ise Bulgaristan'ın yavaş çalışması nedeniyle 2 gündür kuyrukta çıkış yapmak için beklediğini söyledi. Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Türk gümrük kapılarında her hangi bir sorun olmadığı sorunun, Bulgaristan tarafının işlemleri yavaş yapmasından kaynaklandığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!