Kapı gerçek anahtar sanal

Güncelleme Tarihi:

Kapı gerçek anahtar sanal
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 21:10

Türk girişimcilerin geliştirdiği akıllı kilit sistemi ‘OttoLock’ anahtarları unutturmayı hedefliyor. Her türlü kapı kilidine takılarak kullanılabilen bu girişim ile yanınızda anahtar taşımaktansa akıllı telefonunuzdaki bir tuşa basmanız yeterli.

Haberin Devamı

ANAHTARSIZ bir dünya nasıl olurdu? Bir hayal edelim. Anahtarı kaybetme, çilingir çağırma derdi yok. Cebimizde fazladan yük taşımamıza da gerek yok. Kısacası hayatımızda önemli bir değişik olurdu. İşte hayatımızdaki bu sorunu çözmek için girişimciler devrede. Yurtdışında birçok farklı girişimcinin üzerine çalıştığı akıllı telefondan kontrol edilebilen uzaktan kilit sistemlerine bir rakip de Türk startuplardan geldi. Adı ‘OttoLock’. Rakiplerinden en büyük farkı ise sıradan kapılardaki kilit sistemini akıllandırması.

‘BULUŞ BILL’ KADRODA

Fikrin mimarları Tarsus Amerikan Koleji’ndeki iki sıra arkadaşı olan Berkman Çavuşoğlu ve Alper Burat. Çavuşoğlu, 15 yıllık profesyonel hayatı sonrası girişimci olan ve araç paylaşımı girişimi YOYO’nun kurucusu. Nam-ı diğer ‘Buluş Bill.’ Burat ise uçak mühendisliği okuyup atölyesinde birbirinden farklı projeler için üretim yapan bir sanayici. İkili yanlarına tasarımcı Kudret Keskin’i, okul arkadaşları mimar Mete Kurt’u, siber güvenlik için Serhat Adalı'yı ve yazılım-mobil uygulamalar için Zafer Serbest'i alarak ‘OttoLock’ı hayata geçirme kararı alıyor. İş fikrinin, ‘Madem araç kapılarını cep telefonu ile açıp kapayabiliyoruz, peki neden ev kapılarını açmayalım’ diye bir sohbet esnasında ortaya çıktığını anlatan Çavuşoğlu, “İlk prototipin gayet başarılı sonuçlar vermesinden ötürü, hobi olarak başladığımız bu projeyi artık tüketiciye sunulur bir hale getireceğimiz iş planına oturttuk” diyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

OttoLock hakkında daha detaylı bilgi ve ön sipariş için tıklayın

KAPIDA KALMA DERDİNE SON

Sundukları çözümle kapıda kalan çocukların veya misafirlerin de sorunlarını çözdüklerini dile getiren Çavuşoğlu, “Her gün yanınızda anahtar taşımaktansa, siz ve sevdikleriniz cep telefonlarındaki bir tuşa basarak kapıyı açabiliyorsunuz. Temizlikçiye, arkadaşlara, aile bireylerine ayrı ayrı anahtar yaptırmaya gerek kalmıyor; cep telefonunuzdan kişilere ‘sanal anahtarlar’ gönderip siz nerede olursanız olun bu kişilerin eve girişlerini sağlayabiliyorsunuz” diye konuşuyor. Çavuşoğlu, ‘OttoLock’ın çalışmasını şu şekilde anlatıyor: “Kapınızın iç kısmındaki kilit üzerine yerleştirdiğiniz bir cihaz ile cep telefonunuzu bluetooth üzerinden eşleştiriyor, ve sonrasında eve giriş çıkışlar için cep telefonunuzu kullanabiliyorsunuz. Cihaz pil ile beslendiği için, elektrik kesintisi sistemde bir aksaklık yaratmıyor. Hatta piliniz azaldığında cihaz cep telefonunuza mesaj göndererek değişim talep ediyor. Özel tasarım dişli sistemi ile cep telefonunuzun yanında arzu ettiğiniz zaman mevcut metal anahtarınız ile de giriş çıkış yapabiliyorsunuz.”

Haberin Devamı

Güvenlik ve kontrol konusunda da ek faydalar sunduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, “Evinize kimin ne zaman girip çıktığını anında cep telefonunuzda görebiliyorsunuz. Dilediğiniz kişiye siz çok uzakta olsanız da giriş izni tanımlayarak giriş ve çıkışlarını mümkün kılabiliyorsunuz. Cihazın komutları için Bluetooth eşleştirmesini kullandığımız için siber güvenlik konusunda son derece güvenli.”

Ayrıca Çavuşoğlu, ürünün bu yılın dördüncü çeyreğinde satışa çıkacağını ifade ederek, “Ürünün satış fiyatı plastik kaplı modeller için 395TL, metal kaplı modeller için ise 465TL olacak” diyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!