Kapatılanların yerine İzmir'e iki yeni devlet üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

Kapatılanların yerine İzmire iki yeni devlet üniversitesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 13:39

Kapatılanların yerine İzmir'e iki yeni devlet üniversitesi

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- İZMİR'de, 15 Temmuz'daki darbe girişinin ardından kapatılan vakıf üniversitelerinden olan Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi'nen adları değiştirildi. Meclis Genel Kurulu'ndan geçen kanun teklifiyle Gediz’in adı İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin adı ise İzmir Demokrasi Üniversitesi oldu.
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmas’nın (FETÖ/PDY) geçen 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar ve alınan kararlar doğrultusunda, bu yapıyla ilişkileri olduğu gerekçesiyle, İzmir'deki vakıf üniversitelerinden Şifa Üniversitesi, Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi kapatıldı. Ardından bu üniversitelerin tüm taşınmazlarına ve gelirlerine de el konuldu. Son olarak, aynı zamanda İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım'ın girişimiyle, kapatılan üç vakıf üniversitesinden Gediz ve İzmir Üniversitesi'nin yerine iki devlet üniversitesi kurulması konusunda hazırlanan kanun teklifi, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin uzlaşmasıyla sabaha karşı genel kuruldan geçti. Bu yasayla Gediz Üniversitesi'nin yerine İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi'nin yerine de İzmir Demokrasi Üniversitesi adıyla iki yeni devlet üniversitesi kuruldu. Kapatılan Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi'nin öğrencilerinin, bu okullarda öğrenim hayatına devam edebilecekleri belirtildi.
ŞİFA ÜNİVERSİTESİ İÇİN KARAR YOK
İzmir'de kapatılan bir diğer vakıf üniversitesi olan Şifa Üniversitesi ile ilgili ise yeni bir karar alınmadı. Önceki kararda, Şifa Üniversitesi'nin öğrencileri Ege Üniversitesi bünyesine, hastanesi ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine dahil edilmişti.
DEVLET ÜNİVERSİTESİ SAYISI 6'YA ÇIKTI
Yasanın meclisten geçmesiyle birlikte İzmir'deki Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne iki devlet üniversitesi daha eklendi. Kapatılan iki vakıf üniversitesinin yerine kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi ile kentteki devlet üniversitesi sayısı 6'ya çıktı. İzmir'de bunların dışında eğitim öğretim faaliyetini sürdüren iki vakıf üniversitesi daha bulunuyor.

FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!