Kapatılan üniversitelerin öğrencileri için kayıt süresi uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kapatılan üniversitelerin öğrencileri için kayıt süresi uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 16:38

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrencileri için yapılan kayıt süresini 29 Eylül’e uzattı.

Haberin Devamı

YÖK, ÖSYM tarafından bazı adayların yerleştirme sonuçlarında değişiklik olduğunu dikkate alarak, kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin kayıt süresini uzattığını açıkladı. Buna göre, kayıt işlemlerinin e-kayıt için 29 Eylül saat 23.59’a, yükseköğretim kurumlarına ise 29 Eylül mesai bitimine kadar uzatılmasına karar verdi.

 

Kapatılan üniversitelerde okuyanların ‘özel öğrenci’ başvuruları uzatıldı

Öte yandan YÖK, kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencilerinin diğer yükseköğretim kurumlarına ‘özel öğrenci’ başvurularının alınması için 29 Eylül 2016 tarihine kadar tanınan süreyi de 30 Eylül 2016 Saat 17.00'ye kadar uzattı. Yükseköğretim Kurulu’ndan yapılan duyuruda, 667 sayılı KHK kapsamında kapatılan vakıf üniversitelerinde okuyanların diğer yükseköğretim kurumlarına ‘özel öğrenci’ olarak başvuruları, 30 Eylül saat 17.00’ye kadar uzatıldı” denildi. YÖK daha önce bu öğrencilerin başvurularının 26- 29 Eylül arasında alınacağını duyurmuştu. İntibak süreci de bu aşamada gerçekleştirilecek ve 3 Ekim’de ilan edilecek. 

Haberin Devamı

YÖK bu süreçte öğrencilerin koordinatör üniversitelerden hafta sonu da transkript almasının sağlanacağını duyurdu. Ayrıca kapatılan üniversitelerde öğretim dili Türkçe olan programa kayıtlı öğrencilerin, ÖSYM tarafından tercih işlemleri sırasında öğretim dili yüzde 30 İngilizce olmasına rağmen Türkçe olarak yayımlandığı için tercih eden ve yerleşen adayların özel öğrencilik başvurularının kabul edileceğini açıkladı.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!