Kapanan işyerlerinin sayısını sordu

Güncelleme Tarihi:

Kapanan işyerlerinin sayısını sordu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 13:05

Kapanan işyerlerinin sayısını sordu

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, ekonomideki daralma nedeniyle küçük esnafın kepenk kapatmak zoruna kaldığını belirterek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesinde kapanan işyeri sayılarını sordu.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir’de son bir yılda açılan her 3 işyerinden 1’inin kapandığını öne sürerek, bir kısmının iflas ettiğini bir kısmının da icralık olduğunu söyledi. Hükümetin kapanan işyerleriyle ilgili adımlar atması gerektiğini belirten Yiğit, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre 2015’te kapanan esnaf sayısı 97 bin 715 civarındayken bu rakam 2016’da 101 bin 614’e yükseldiğini 2015’te 216 bin 309 esnaf meslek değişikliğine giderken bu sayı geçen yıl yüzde 495 artış göstererek 2016’da 1 milyon 286 bin 103’e yükseldiğini vurguladı. Yiğit,  şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"2017’nin ilk 11 ayı itibariyle ülkemiz genelinde işyerini kapatan esnaf sayısı ne kadardır? Aynı zaman dilimi içerisinde işyeri değişikliğine giden esnaf sayısı ne kadardır? 2017 yılı Kasım ayı itibariyle kapanan işyerlerinin illere ve sektörlere göre dağılımı nasıldır? Ülkemizde son 11 ayda en çok kepenk kapatılan ilimiz hangisidir? Aynı dönemde İzmir’de faaliyetine son veren, iş yerini kapatan ya da başka bir işyeri açan esnaf sayısı kaçtır? Ülkemizde kapanan işyerlerinin her yıl düzenli arttığı gerçeğiyle bu işyerlerinin kapanma gerekçeleri konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır? Ekonomideki daralma ve artan döviz fiyatları nedeniyle kepenk kapatma zorunda kalan işyeri sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesine yönelik bir düzenleme düşünülmekte midir?"

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!