Kapalı iş yerine 25 bin lira fatura

Güncelleme Tarihi:

Kapalı iş yerine 25 bin lira fatura
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 09:52

İzmir’de, mermer depo işletmecisi Yusuf Kaya, iş yeri kapalıyken gelen 24 bin 961 TL’lik elektrik faturası karşısında neye uğradığı şaşırdı. 

Haberin Devamı

İzmir’in Gaziemir ilçesinde yaşayan mermer depo işletmecisi Yusuf Kaya (36), iş yeri kapalıyken gelen 24 bin 961 TL’lik elektrik faturası karşısında büyük şok yaşadı. 25 Eylül 2014 ile 29 Ocak 2015 tarihleri arasındaki süreyi kapsayan 24 bin 961 TL’lik faturayı görünce önce yanlışlık olabileceğini düşünen Kaya, ardından gerçeği öğrenince isyan etti. 31 Ekim 2014’te vergi dairesine işi terk belgesi verildiğini belirten Kaya, faturayı ödemezse elektriğinin 5 gün içinde kesileceğini iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

Kapalı iş yerine 25 bin lira fatura

Haberin Devamı

 “İŞ YERİMİ KAPATTIĞIMA DAİR BELGEM VAR”

Gelen faturanın, sayacının arızalı olduğu gerekçesiyle geldiğini belirten Yusuf Kaya, “2015’in birinci ayı arasında kıyaslama olarak fatura çıkartmışlar. 24 bin 960 TL. Ben o sıralarda iş yerim kapalıydı. İş yerimi kapattığıma dair belgem var. Ne isterlerse belge var. Komşularıma da sorabilirler” dedi.

Haberin Devamı

“FATURAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM, 'YANLIŞTIR' DEDİM”

Faturayı görünce şok olduğunu belirten Yunus Kaya, “Herhalde bir yanlış var dedim. Faturayı aldığım gibi TEDAŞ’a koştum. Oradaki arkadaşlar da ne kadar zor ve perişan durumda olduğumu gördü. Sonra dilekçe yazdım gönderdim. Bana 5 gün içinde ödemezsem enerjim eksileceğini söylüyorlar. 5 gün içinde ödeyemezsem enerjim bitecek, temelli biteceğim yani. ‘Bu parayı ödeyeceksin, nasıl ödeyeceksen öde’ diyorlar” ifadesini kullandı.

Kapalı iş yerine 25 bin lira fatura

 “ÖDEMEZSEM KESECEKLER TEMELLİ BİTECEĞİM”

Elektriğinin kesilmesi halinde mahvolacağını dile getiren Kaya, “Bir de yetiştirmem gereken işlerim var, müşterim bekliyor. Muhtemelen kesmeye de gelecekler. Müşterime mal yetiştirmem lazım. Ne yapacağım bilmiyorum. Enerjim de kesilirse temeli bitmiş olurum. Yanımda belki 10-15 insan çalışacak. Bu 10-15 insan 20-30 insana bakmak demektir. Bu insanların ekmeğiyle de oynamış oluyorlar. İnşallah sesimiz Sayın Başbakana, Sayın Cumhurbaşkanımıza gider. Bu işe çözüm bulurlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

 “BANA GELECEK FATURA TAŞ ÇATLASIN 150 TL”

İş yerinin kapalı olduğuna dair iş yeri çalışırken bile kendisine gelen faturanın 100-150 TL olacağını kaydeden Kaya, “Şu an çalıştığım halde bana gelecek fatura taş çatlasın 150 TL. Burası 24 saat bile çalışsa geleceği 300-400 TL, belki daha az gelir. 4 ayın içinde 25 bin TL geliyor ben bunu anlamış değilim” dedi.

Kapalı iş yerine 25 bin lira fatura

Haksız bir durumla karşı karşıya olduğunu savunan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski sayacımı götürdüler yerine yeni uzaktan kontrollü sayaç taktılar. Eski sayacımda elektronikti yenisi de. Ben o tarihten sonra zaten 2-3 ay daha çalışmadım, dükkanım boştu. Bana eksik tüketim hesabıyla fatura düzenlemişler. Ben bu 4 ay içinde hiç çalışmadım, dükkanım kapalıydı. Haksız bir durumla karşı karşıyayım. Neye dayanarak bunları yazdılar bilmiyorum. Eski sayacımı götürdükten sonra bana çalışmadım. Bana çıkarttıkları fatura 24 bin 961 TL.”

Haberin Devamı

Yetkililer, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

BAKMADAN GEÇME!