GeriSeyahat Kapalı alanda yüksek heyecan
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kapalı alanda yüksek heyecan

Kapalı alanda yüksek heyecan

Kapalı eğlence merkezlerinin bir yenisi İstanbul, Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi içinde açıldı. Tatilya Eğlence Merkezi’nin de kapanmasıyla şu anda tek olma özelliğine sahip Cevahir Eğlence Merkezi, 58 bin metrekarelik alanda 23 üniteye sahip. Batık medeniyet Atlantis’ten esinlenilerek inşa edilen merkez, çocuklar kadar yetişkinlere de hitap ediyor.

Kapalı eğlence merkezleri 1990’ların ortalarında Tatilya’yla birlikte hayatımıza girdi. Tatilya’nın şehir merkezine uzaklığı ve yenilik yapılmaması ilgiyi azalttı. Geçen nisanda tadilat nedeniyle kapandığını açıkladı, halen kapalı.

Cevahir Eğlence Merkezi’nin açılmasıyla İstanbullular yeniden kapalı mekanda birçok üniteyle eğlenme fırsatına kavuştu. Merkezin İşletme Müdürü Selçuk Özdoğan, "Dünyada eğlence sektörü son 10 yılda oldukça genişledi. İstanbul’da eğlence parkları için bence potansiyel çok fazla. Turist potansiyeli çok yüksek. Bu ihtiyacın giderilmesi için bu merkezin açılması gerekiyordu" diyor. Eğlence merkezi batık medeniyet Atlantis temasıyla dekore edilmiş. Özdoğan, bu özelliğiyle de Türkiye’nin ilk temalı eğlence merkezi özelliğine sahip olduğuna dikkat çekiyor.

58 bin metrekarelik kapalı alana kurulan eğlence merkezi dört kata yayılıyor, toplam 23 eğlence ünitesi bulunuyor. Ünitelerin hepsi üç yaşından 60 yaşına kadar herkese hitap ediyor. Eğlence merkezi içinde güvenliğe de oldukça önem veriliyor. Bütün makineler uluslararası güvenlik kurallarına göre dizayn edilmiş ve makinelerin Amerikan NAARSO, Alman TUV kurumlarının standartlarına uygunluğu belgelenmiş. Grup halinde gelenler için bovling salonu ve yorulanlar içinde 70 kişilik kafe de mevcut.

Eğlence merkezinin bir katı tamamıyla çocuklara ayrılmış. Çocuk katının en dikkat çekenlerinin başında Sevimli Atlar, Zıp Zıp ve Mini Pist var. Bu bölümde bulunan Parti Odası, içindeki müzik sistemiyle çocuklar için doğum günü partilerinde kiralanıyor.

Eğlence merkezine girişte 15 YTL karşılığı 15 kredi yüklü bir kart alıyorsunuz. Bu karttaki kredileri istediğiniz oyun ünitesinde harcayabiliyorsunuz. Ünitelerin her birinde yaklaşık 2-6 kredi harcanıyor.

HEYECAN TURLARI

Çılgın Köpekbalığı: Bu bir hız treni. 22 metre yüksekliğe kadar çıkıyor, iki dakikada bütün eğlence merkezini gezdiriyor. Bu ünitenin maksimum hızı 50 km.

Zaman Makinesi: Lazer silahla girilen tünelde kırmızı noktalara ateş ederek puan toplanıyor.

Atlantis Kulesi: 22 metreden aşağıya çeşitli metrajlarda düşme hissi yaşatılıyor.

Fırtına: 360 derece yatay eksende dönerek aşağı yukarı hareket ediyor.

Dalga: Altı metre yüksekliğe çıkarak aşağı yukarı ve sağa sola hareket ediyor.

Ahtapotun Dansı: Balerinin eteği benzeri dalgalanıyor.

Uçan Balinalar: Havada asılı balina şeklindeki bisikletler, elektrik sistemi sayesinde yavaş yavaş sallanıyor, pedalları çevirme hızınıza bağlı olarak dönme hızı artıyor. Bu bisikletlerle 360 derece takla atılabiliyor.

Gezgin: Havadan asılı bir ray üzerinde hareket eden dört kuğu, çocuklara tepeden eğlence merkezini gezdiriyor.
False