Kaosu Şenes Erzik önler

Güncelleme Tarihi:

Kaosu Şenes Erzik önler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 00:00

Ligler tatilde, tüm takımlar Antalya’da, Futbol Federasyonu Genel Kurulu yaklaşıyor... Bir hafta sonra yeni yönetim kurulu ve başkan belli olacak. İsterseniz lafı hiç uzatmadan, Antalya’da ve fedarasyon çevrelerinde neler yaşanıyor, neler konuşuluyor onlara bakalım...

* * *

Haluk Ulusoy adaylığını cuma günü açıklayacak. Ancak bazı çevreler Haluk Bey’in aday olmayacağını fısıldıyor kulaklara. Ulusoy’a yakın çevreler ise "Geçtiğimiz genel kurulun rövanşı yaşanmadan futbolumuz rahat nefes alamaz" diyorlar.

- Peki Haluk Ulusoy adaylıktan vazgeçebilir mi?

- Deryanın tutuşması lazım.

Ulusoy’un adaylığını açıklamaması için denizlerin yanması lazım diyenler yine de eklemeden yapamıyorlar...

- Ama burası Türkiye, yarın ne olacağı belli olmaz, o notu da eklemek lazım.

- Haluk Ulusoy ile G.Saray ve Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın’ın önceki gün biraraya gelip görüştüklerini de belirtelim.

* * *

Federasyonun güçlü ismi Hasan Doğan futboldan elini ayağını çekti. Ayhan Bermek’i destekleyen Doğan bu kararı için, "1.5 yıldır futbol için temiz şeyler yapmaya çalıştım. Ama olmadı" diyor.

Bunlar bilinen gelişmeler. Ama Doğan cephesinde bilinmeyen başka bir gerçek daha var...

- Türk futbolunu kaostan çıkaracak tek bir isim var, Şenes Erzik. Erzik başkan olmalı ve futbolu kaostan kurtarmalı. Bu sözler Hasan Doğan’ın.

* * *

Başkan Levent Bıçakcı, genel kurulda bir kitapçık dağıtacak. Kitabın ismi, "99 gol".. Bıçakcı, görev yaptığı 18 aylık dönemde yaptıklarını anlatıyor, Şampiyonlar Ligi Finali, Türkiye Kupası’nın yeni organizasyonu, kamuoyu araştırmaları kitapçığın konu başlıklarından birkaçı...

Bıçakcı aday olur mu bilmiyorum.

Ama Türk futbolu 18 aylık görev süresi için ona bir teşekkürü az görmemeli.

Bir teşekkürü bile az görerek görev yapan insanlarla yolumuzu ayırmak kültürümüzün bir parçası haline geldi neredeyse.

* * *

Bıçakcı’
dan yola çıktık, Ersun Yanal ile devam edelim. Türkiye, Yanal’a da bir teşekkürü çok görmüştü. Antalya’da, Ersun Yanal ile sohbet etme fırsatım oldu.

Söylediklerinin bir kısmını Hürriyet’te okudunuz. Bir kısmı da yayınlanmadı. İşte Ersun Hoca’nın ağzından o yayınlanmayan kısım...

- Bizler birer diplomatız. Ülkemizin kültürünü temsil ediyoruz. Tıpkı ressamlar, müzisyenler, heykeltraşlar gibi futbolcular da bu temsilin bir parçası. Televizyon başındaki ve tribünlerdeki milyonlarca insana, Türk insanının sevinçte ve üzüntüde nasıl davrandığını gösteriyoruz. Bu bakımdan dikkatli olmalıyız.

Ama sadece bizler değil, bizleri izleyen ve destekleyenler de dikkatli olmalı. Bu ülke futboluna yön verenler ya da vermeye çalışanlar, bizleri yani futbolcuları, teknik adamları bir baskı ortamında yaşatıyorlar.

Sorarım size, bu baskı ortamında hangi sanatçı, müzisyen ya da futbolcu, yaratıcı olabilir. Bizler bu baskı ortamı ile Türk futbolcusunun yaratıcılığını öldürüyoruz.

Ne dersiniz Ersun Hoca haksız mı?

Federasyon: Gereğini yaptık

FUTBOL Federasyonu, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporlarıyla ilgili gerekli uygulamaların yerine getirilmediği iddialarına yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Haluk Ulusoy dönemini kapsayan söz konusu raporun, Teftiş Kurulu tarafından federasyona ulaştırılmasının ardından gerekli çalışmaların derhal başlatıldığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!