Kaostan modaya: Punk geri döndü

İçinizden bazıları ‘hiç gitmemişti ki’ diye itiraz edebilir. Ama kabul edelim, bu yaz punk, 1970’lerdeki iktidarını geri alıyor.

Haberin Devamı

1970’lerin ortasından itibaren müziğe, edebiyata, modaya, sanata yön vermiş bir alt kültür olan punk, küllerinden doğuyor.
En azından modada...

Bu da dar jean pantolonlar, punk saçlar, çengelli iğne ve fermuarlar, deri motorcu montları, kolsuz tişörtler, teatral makyaj, kaykaycı ayakkabıları, Dr. Martens botlar, metal aksesuvarlar gardroplarda kendine yeniden yer açacak demek.

Kaostan modaya: Punk geri döndü

Önümüzdeki perşembe (9 Mayıs), New York Metropolitan Müzesi’nde yeni bir moda sergisi açılıyor: ‘Punk: Kaostan Modaya’ (kabul ediyorum, yazının başlığını buradan arakladım).

Punk modanın tanrıçası Vivienne Westwood’un tasarımları, serginin belkemiğini oluşturuyor. Yanı sıra Alexander McQueen, Versace, Gaultier’nin de işlerini görmek mümkün olacak. “Punk geri döndüyor”, diye bu kadar kesin konuşmamızın nedeni de bu sergi zaten.

Kaostan modaya: Punk geri döndü

The Costume Institute tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen serginin teması, sezona da yön veriyor. Haliyle bu akşam (6 Mayıs) düzenlenecek Met Balosu’nun (serginin açılışını kutlayan, danya modası için en en en önemli geleneksel gala gecesi) teması da punk olacak.

Enstitünün küratörü Andrew Bolton, “Punk’ın daha entelektüel ve artistik tarafının altını çizmek istiyoruz” dedi bir röportajında.

Aksesuvardan giyime pek çok modacı, punk koleksiyonlarını tanıttı. Charlotte Olympia ile Tom Binns bu isimlerden ikisi./images/100/0x0/55eb2952f018fbb8f8af4afe

Bir alt kültüre ait giyim tarzı, yüksek modanın eline geçerse ne olur bilemiyoruz tabii.

Düğme yerine kullanılan çengelli iğneler altından olabilir mesela.

El altında ne varsa onunla yaratılar bir stil, el yakacak hale gelebilir.

Gerçek punkçılar bu konuda ne düşünüyor acaba?

Haberin Devamı

 






http://twitter.com/alısveriscadisi


Yazarın son yazıları

#29 Nisan 2013 10 maddede BB ve CC kremler
#26 Nisan 2013 Organikçiye her gün bayram
#23 Nisan 2013 Vitrinden son haberler
#19 Nisan 2013 Bana festivalini söyle sana ne giyeceğini söyleyeyim
# 15 Nisan 2013 Çakma Lacoste ile Nike sergi açtı
# 12 Nisan 2013 Sizin imdat çekiciniz hangisi?


 

Haberin Devamı

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


 

Yazarın Tüm Yazıları