Kantin çalışanlarına yönelik hijyen esasları eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Kantin çalışanlarına yönelik hijyen esasları eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 12:36

Kantin çalışanlarına yönelik hijyen esasları eğitimi verildi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından okul kantinlerinde çalışan personele yönelik eğitim çalışması yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda Veteriner Hekim Gizem Karadağ ve Veteriner Hekim Şener Karabulut’un yaptığı sunumlarda öncelikle Bakanlığın mevzuatı hakkında bilgi verildi. Ardından gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nün 2018 Eğitim-Yayım faaliyetleri kapsamında yer alan, Gıdayla Temas Eden Madde ve Malzemeler Hakkında bilgilendirmeler yapılarak, gıdaya uyumlu maddeler kullanmanın önemi ve kullanılan maddelerin gıdaya uyumlu olmaması sonucunda doğabilecek tehlikeler anlatıldı.

    Müdürlük tarafından il genelinde yapılan hijyen eğitimleriyle, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi okullarımızda faaliyet gösteren işletmeler ile beraber binlerce öğrenciye güvenilir gıdanın sunulması hedeflendi..

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!