Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansudan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 13:24

Tamer Özmen'in ardından Microsoft'un yeni Türkiye Genel Müdürü olan Murat Kansu, gerçekleştirdiği ilk basın toplantısında Microsoft ve sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN GELECEĞİNİ 5 ANA TREND BELİRLİYOR

Kansu, sektörün geleceğini bugün için 5 ana trendin belirlediğine dikkat çekerek sözlerine şöyle başladı: "Bunlar, Büyük Veri, Kurumsal Sosyal Ağlar, Mobil Çözümler, Güvenlik ve Bulut."

Microsoft'un yılda 10 milyar doları Ar-Ge bütçesini bu 5 başlık altında değerlendirdiğine vurgu yapan Kansu, Nesnelerin İnterneti yani Internet of Things (iOT) ile dijital dünyanın hızla büyüdüğünü belirtti ve şu rakamları paylaştı: "İnternete bağlı cihaz adedi her geçen gün artıyor. 2009'da 900 milyon olan cihaz sayısı bugün 3 milyarı buldu ve 2020'de 24 milyara kadar ulaşacak. Bu yükselişle 4.5 trilyon dolar katma değer yaratılacak."

2015'te bulut bilişim sayesinde 14 milyon yeni iş fırsatının ortaya çıkacağına dikkat çeken Kansu, bu sayede 1.1 trilyon dolar gelir elde edileceğini kaydetti.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansudan önemli açıklamalar



MICROSOFT'UN BÜYÜME İÇİN İZLEYECEĞİ YOL

Microsoft'un Türkiye Ülke Müdür olmasıyla birlikte büyüme için izleyeceği yolları da belirleyen Kansu, sözlerini şöyle sürdürdü: Microsoft, “Önce mobil, Önce bulut” stratejisiyle hareket edecek. Gerek bulut bilişim gerekse mobil çözümler nezdinde Microsoft’un global stratejisini hayata geçirmek Microsoft Türkiye’nin önceliği olacak.

Microsoft Türkiye olarak her yıl pazarın iki katı üzerinde büyüme gösterdiklerini belirten Kansu, bu yıl için de yüzde 3.3 büyüme hedefini öngördüklerini paylaştı. KOBİ'lere öncelik verileceğini kaydeden Kansu "Bulut bilgi işlem platformumuz Azure ve bulut üretkenlik platformumuz Office 365 ile kurumlarda bulut bilişim altyapısının güçlenmesi ve dijital dönüşümlerinde etkin rol almak istiyoruz" dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansudan önemli açıklamalar



WINDOWS 10, 1 MİLYAR CİHAZA YÜKLENECEK

29 Temmuz'da yayınlanan Windows 10 işletim sistemine de değinen Kansu, globalde 110 milyon kullanıcının Windows 10'u tercih ettiğini söylerken, hedeflerinin 1 milyar cihaz olduğunu belirtti.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansudan önemli açıklamalar



YENİ TELEFONLAR: LUMIA 950 VE LUMIA 950 XL

Microsoft, bu yıl iki yeni telefonla geliyor. Biri 5.7 inç ekranlı Lumia 950 XL, diğeri de onun küçüğü Lumia 950. Cihazın özelliklerine değinecek olursak;

Haberin Devamı

Lumia 950 ve Lumia 950 XL, Continuum özelliği ile bir monitöre bağlanarak büyük ekran imkanı sunuyor. 20 megapiksel, üçlü LED doğal flaşa ve 4K video kayıt özelliğine sahip en son nesil PureView kameraları ile Lumia 950 ve Lumia 950 XL daha hızlı odaklama ve daha net fotoğraf ve videolar çekmenize imkan veriyor.

DÜŞÜK BÜTÇELERE UYGUN TELEFON: LUMIA 550

Windows 10 ile çalışan Lumia 550'nin fiyatı diğer modellere göre daha düşük. 139 dolara Kasım'da satışına başlanacak.

MICROSOFT BAND 2

Haberin Devamı

Gelelim akıllı bilekliğe... Microsoft Band 2’nin sahip olduğu kavisli ekran cihazın daha rahat giyilmesini sağlarken Cortana 8 ise tek bir düğmeye dokunarak metin iletilerini cevaplamanıza veya anımsatıcıyı ayarlamanıza imkan veriyor. Microsoft Band 2, 30 Ekim’de ABD’de, ardından diğer pazarlarda satışa çıkacak.

HOLOLENS

Windows 10 ile çalışan Microsoft HoloLens dünyanın ilk holografik bilgisayarı. 7 Ekim’den itibaren başvuruları alınmaya başlanan Microsoft HoloLens Development Edition’a 2016’nın ilk çeyreğinde kullanıcılar sahip olabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!