Kansere ‘T’ çözümü

Güncelleme Tarihi:

Kansere ‘T’ çözümü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 01:19

Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İmmuno-Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Çelik, savunma sisteminin insan vücudundaki günlük bir milyon kanser hücresini savaşıp yok ettiğini belirterek, immüno-onkoloji yöntemiyle "T hücreleri"nin etkinliğinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Çelik, dünyada kanserin görülme sıklığının her geçen gün arttığını anlattı. "Bir insan vücudunda günde bir milyon kanser hücresi oluşuyor. Bunlarla savunma hücrelerimiz savaşıyor ve yok ediyor" diyen Çelik, imalat hatası hücrelerin de ‘hücre intiharı’ yoluyla öldüğünü vurguladı.

ETKİNLİK ARTIYOR

Kanserden korunmada ve savaşta vücudun savunma hücrelerinin önemli rol üstlendiğini dile getirerek, son yıllarda tedavide bağışıklık sistemin güçlendirilmesinin üstünde durulduğunu söyledi. Bağışıklık sistemine ait T hücrelerinin "immüno-onkoloji" denilen yöntemle daha fazla etkinleştirildiğini aktaran Çelik, "Bu yöntemle tümörü tanıyıp yok etmesi gerektiği halde gözden kaçıran 'T hücreleri'nin etkinliğinin artırılması ve vücuttaki tümörlerin yok edilmesi sağlanıyor" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!