Kansere Karşı Duyarlılık Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Kansere Karşı Duyarlılık Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 14:01

KANSERE FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİK.

1-31 Ekim tarihleri arası ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’ nedeniyle Düzce’de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Düzce Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü KETEM işbirliği ile 27 Ekim Salı günü ‘Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleştirilecek.
Kadınlar arasında en sık rastlanan tür olarak adlandırılan ‘ Meme Kanserine’ karşı bilinçlendirme ve duyarlılık çalışmaları yaygınlaştırılıyor. Bu amaca yönelik olarak da her yıl 1-31 Ekim tarihleri arası Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı olarak belirlenip farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinlikler programı Düzce’de de yapılıyor. Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Düzce Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü KETEM işbirliği ile öncelikle olarak meme kanserine karşı Farkındalık Yürüyüşü organize edildi. 27 Ekim Salı günü yapılacak yürüyüşe vatandaşlar davet edildi. Kortej, saat 13,30’da belediye önünden yürüyüşe başlayacak ve Anıtpark meydanında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla etkinlik tamamlanacak.
MEME KANSERİ
Meme Kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup, yılda yaklaşık 15.000 kadını etkilemektedir. 2000’li yıllardan beri tüm kanser istatistiklerimizde kadın kanserlerinin %20-25’i meme kanseridir. Risk faktörleri arasında ailede meme kanseri öyküsü, erken ilk adet yaşı, geç menapoz, çocuk emzirmeme, obezite sayılabilir. Riski azaltmak amacıyla kilo kaybı düzenli egzersiz gibi davranış değişiklikleri etkili olabilir.
Ancak risk faktörlerini en aza indirecek hayat tarzı değişikliklerinin yanısıra hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramaları bu kanserden ölümleri ve hastalığın sıklığını azaltmada en etkili yöntemlerdir. Mamografi en güncel bilimsel veriler ile en az % 20 yaşam katkısı sağlamaktadır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!