Kanserden değil geç kalmaktan korkun

Güncelleme Tarihi:

Kanserden değil geç kalmaktan korkun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 10:48

Kanserden değil geç kalmaktan korkun

Haberin Devamı

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi (E.Ü) Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde 'Kadın ve Kanser' konulu panel düzenlendi.
1- 7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Ege Üniversitesi Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Uzman Dr. Gül Kitapçıoğlu, Radyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Ayşenur Oktay ile Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Doç. Dr. Senem Alanyalı konuşmacı olarak katıldı. 'Kadın Kanserleri' başlığı altında 'Meme ve Jinekolojik Kanserler' konularında bilgilendirmenin yapıldığı paneli çok sayıda kadın izledi.
Panelde konuşan Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Uzman Dr. Gül Kitapçıoğlu, doğal beslenmenin önemine değinerek, fastfood türü beslenmemek gerektiğine vurgu yaptı. Radyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Ayşenur Oktay da kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu ve meme kanserinin erken teşhisinin önemine değinerek, her kadının 35 yaşında bir kez, 40 yaşından sonra iki yılda bir kez ve 50 yaşından sonra ise her yıl mamografi yaptırması gerektiğini söyledi. Kanserden değil, tedaviye geç kalmaktan korkulması gerektiğinin vurgulandığı panelde kadınların 20 yaşından itibaren düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiği konuşmacılar tarafından dile getirildi. Bütün kanserlerde olduğu gibi erken dönemde teşhisin jinekolojik kanserlerde de önemli olduğunu belirten Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Doç. Dr. Senem Alanyalı kadınların düzenli aralıklarla jinekolojik muayene yaptırmaları gerektiğini söyledi.
İZMİR (DHA)
foto
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!