Kanser tedavisinde dev birliktelik

Güncelleme Tarihi:

Kanser tedavisinde dev birliktelik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 09:11

Kanser tedavisinde dev birliktelik

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin en kapsamlı kanser merkezlerinden birini hizmete açmaya hazırlanan Kent Sağlık Grubu, ABD'nin onkoloji alanında önde gelen sağlık kuruluşlarından Houston Methodist Hospital (HMH) ile eğitim ve işbirliği anlaşması imzaladı. Kent Sağlık Grubu CEO'su Dr. Ruşen Yıldırım, "Kanser tanısı almış hastaların tedavisi ve takibi disiplinler arası yaklaşımın yanında Houston Methodist işbirliğinde dünya standartlarında gerçekleştirilecek. Hastalarımıza bu hizmetleri sunacak olmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Kent Sağlık Grubu, 6 yıldır U.S. News & world Report tarafından Teksas'ın en iyi hastanesi seçilen HMH ile birlikte, Türkiye ve çevre ülkelerdeki hastalara son teknoloji kanser tesisi ve uluslararası protokol ve standartlar ile hizmet sunmayı hedefledi. Bu amaç doğrultusunda anlaşma Houston'da imzalandı. Houston Methodist Global Sağlık Hizmetleri Başkanı ve CEO'su Cathy Easter, "Kent Onkoloji Merkezi ile yapacağımız bu işbirliği, Houston Methodist Onkoloji Hizmetleri'nin multidisipliner ekiplerinin desteği ile Kent'in sağlık uzmanları için ikinci görüş alma, eğitim ve uygun olduğunda hasta bakımının doğrudan eşgüdümünü de içeren kanser hastalarına yönelik hizmetlerin verilmesine imkan sağlayacak" diye konuştu.

Houston Methodist Radyasyon Onkolojisi Kliniği Başkanı Prof. Dr. Brian Butler de “Kent Sağlık Grubu, son teknoloji ile donatılmış tesisi, gelişmiş kanser odaklı tedavi protokolleri ve Dr. Yıldırım'ın vizyoner liderliği ile bölgede gerçek anlamda uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunacak" dedi.

Dr. Ruşen Yıldırım ise Kent Sağlık Grubu'nun amiral gemisi Çiğli'deki hastanesine bitişik konumda inşa edilen, tıbbi cihazların montajına başlanan Kent Onkoloji Merkezi'nin açılışı öncesinde bu işbirliği anlaşmasının haberini verdi. HMH ile onkoloji alanında imzaladıkları 5 yıllık eğitim ve işbirliği anlaşmasının önemine dikkat çeken Dr. Yıldırım, Kent Onkoloji Merkezi'ne Houston Methodist modelini ve deneyimlerini getireceklerini söyledi.

"ONKOLOJİ ALANINDAKİ SON YENİLİKLER TAKİP EDİLECEK"

Dr. Yıldırım, işbirliği anlaşması çerçevesinde Medikal Onkoloji (kemoterapi), Radyasyon Onkolojisi (ışın tedavisi) ve Nükleer Tıp (PET CT, radyoizotop tanı ve tedavileri) ve Onkolojik Cerrahi alanlarında her iki kuruluşun hekim ve uzmanlarının birlikte çalışacaklarını bildirdi. Dr. Yıldırım, "Onkoloji hizmetleri sunumunda iki kuruluş ortak tedavi protokolleri geliştirmeye, kalite standartları oluşturmaya, doktor, fizikçi, hemşire ve yönetici eğitimleri sağlamaya yönelik çalışmalar yapacak. Uzmanlar karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret edecek, eğitim ve değerlendirme faaliyetleri gerçekleştirecek. Amaç onkoloji alanındaki son gelişmeleri yakından takip etmek, tanı ve tedavilerdeki en son metot ve yöntemleri uygulamaktır. Hedefimizde ABD'nin önde gelen merkezlerinde hastalara ne yapılıyorsa aynısını Kent Hastanesi Onkoloji Merkezi'nde hastalarımıza sunmak var" diye konuştu.

METHODİST UZMANLARIYLA CANLI ON-LINE GÖRÜŞME YAPILACAK

Kemoterapi ve radyoterapi tedavilerinin karmaşık ve birbiri içine geçmiş uygulamalar olduğunu belirten Dr. Yıldırım, bu tedavilerdeki en son gelişmelerin Houston Methodist Hospital uzmanları koordinasyonu ile hastalara uygulanacağını söyledi. Dr. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kent Hastanesi Onkoloji Merkezi'nde özel bir konferans salonu bu iletişimi on-line gerçekleştirmek üzere tasarlandı. Canlı video konferans aracılığıyla hastalarımız Houston Methodist uzmanlarınca görülüp değerlendirilecek. Günümüzde hastaların en çok merak ettikleri konu kendilerine uygulanan tedavilerin en son araştırma ve gelişmelere paralel bir tedavi olup olmadığıdır. Bu amaçla kimi hastalar büyük masraflarla ABD'deki hastanelere giderek bu sorunun cevabını almaya çalışmaktadır. Hem zaman hem de ciddi maddi kayba yol açan bu uygulamanın çok kolay bir alternatifi Kent Onkoloji Merkezimizde uygulanmaya başlayacak. İsteyen hastalara tanı ve tedavileri için dünyanın bu alanda sayılı merkezlerinden birisi olan HMH ile gerçek zamanlı video konferans aracılığı ile hastalıkları hakkında tanı ve tedavi konusunda ikinci görüş alma olanağı sunulacak."

TÜMÖR KONSEYLERİ İŞBAŞINDA

Dr. Yıldırım, öte yandan kanser tanısı almış hastaların tedavilerinin planlanmasında tümör konseylerinin stratejik önemine dikkat çekti. Bu konseylerin farklı uzmanlık alanlarındaki hekimlerden oluştuğunu belirten Dr. Yıldırım, "Bu uzmanların görüşleri tartışma ve değerlendirmeler sonucunda daha doğru kararların alınmasını ve tedavinin planlanmasını sağlamaktadır. HMH ve Kent Tümör Konseyleri birlikte değerlendirmelerde bulunacaktır. Doğru tanı ve doğru tedaviye karar verilmiş olması her zaman uygulamanın da doğru olacağı anlamına gelmiyor. Cerrah, medikal onkolog, radyasyon onkoloğu, patolog, radyolog, hemşire, fizikçi, diyetisyen ve psikolog bu karmaşık tedavilerde yer alan uzmanlardır. Bu kadar farklı disiplinden uzmanın yer aldığı tedavi programlarının takibi, kontrolü, organizasyonu ayrı bir bilgi ve beceri gerektirmektedir. Tedavin başarısı bu karmaşık sistemlerin ve organizasyonu başarısına bağlıdır. Klinik performans indikatörlerinin oluşturulması ve takibi başarının yükselmesini sağlamaktadır. Bu amaçla HMH uzmanları ile birlikte geliştirilen ölçme ve değerlendirme ölçütleri Kent Hastanesi Onkoloji Merkezi'ndeki tedavilerin kalite standartlarına uyumunu ve tedavinin başarısını artıracaktır" dedi.

HASTA DANIŞMANI

Dr. Yıldırım, çok kısa bir süre sonra hizmete açılacak Kent Onkoloji Merkezi'nde 'hasta navigatörü' (hasta danışmanı) uygulamasını da başlatacaklarını söyledi. Navigatörlerin hasta ile doktor arasında bir köprü görevi de göreceğini belirten Dr. Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hasta navigatörü, hasta ile her zaman el ele, hastanın bu karmaşık sistemler arasından geçerken onun en büyük yardımcısı, arkadaşı ve rehberi olacak. Hastalarımız hasta danışmanlarına 7/24 ulaşabilecek ve her türlü tıbbi sorunlarını aktarabilecekler. Hasta navigatörlerimiz bu eğitimlerini Houston Methodist Hospital uzmanlarından alacak ve uygulayacaklar."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!