Kanser hastaları 20 Temmuz'a kadar ilaçlarını alabilecek

Güncelleme Tarihi:

Kanser hastaları 20 Temmuza kadar ilaçlarını alabilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 15:00

Kanser hastaları 1 Temmuz'dan itibaren ilaçlarını eczanelerden değil hastanelerden alabilecekti. Ancak dün üniversite hastanelerine yakın eczanelerde uzun kuyruklar oluştu ve karışıklıklar yaşandı. Kanser ilaçlarının hastaneler tarafından verilmesinde ortaya çıkan ilk gün kaosu, 20 Temmuz’a kadar geçiş süreci tanınmasıyla kısmen çözüldü.

Haberin Devamı

Kanser ilaçları, önceki gün ilk kez eczaneler yerine devlet hastanelerinden verilmeye başlandı. Alınan karar gereği, özel hastaneler ve üniversite hastaneleri bu uygulama dışında bırakıldı. Kapsam dışındaki hastanelere giden vatandaşların, reçete ile ilaçlarını eczanelerden almaları sağlanacaktı. Ancak önceki gün “ayaktan tedavi” uygulanan kanser hastaları, ilaçlarını eczanelerden alamadılar. Ellerinde reçeteyle eczaneye giden hastalar, bilgisayar sisteminde bu ilaçların elden alınamayacağı uyarısıyla karşılaştılar. Bunun üzerine üniversite hastanelerinin yakınındaki eczanelerde kuyruklar oluştu ve kaos meydana geldi.

Kanser hastaları 20 Temmuza kadar ilaçlarını alabilecek
KANSER İLACINDA İLK GÜN KAOSU

DOKTORLAR BİLGİLENDİRİLECEK

SGK sorunu dün öğle saatlerinde soruna kısmi çözüm buldu ve 20 Temmuz’a kadar bir geçiş süreci tanıdı. Böylece reçetelerinde “ayaktan” ibaresi de olsa Kanser hastaları ilaçlarını 20 Temmuz gününe kadar eczanelerden alabilecekler. Doktorlar da bu süreye kadar konuyla ilgili bilgilendirilecek.

Haberin Devamı

Kanser hastaları 20 Temmuza kadar ilaçlarını alabilecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!