Kanser düşmanı cihaz Avrupa’da ilk kez Uludağ Üniversitesi’nde

Güncelleme Tarihi:

Kanser düşmanı cihaz Avrupa’da ilk kez Uludağ Üniversitesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 13:05

Kanser düşmanı cihaz Avrupa’da ilk kez Uludağ Üniversitesi’nde

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - ULUDAĞ Üniversitesi 4.4 milyon dolarlık yatırım ile siberknife adı verilen tüm vücut için çerçevesiz stereotaktik robotik radyocerrahi sistemi alıyor. Sözleşmesi imzalanan cihazın son sürümü Avrupa’da ilk kez Uludağ Üniversitesi’nde kullanılacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük makamında yapılan protokol törenine Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Radontek firması CEO’su Mehmet Ü. Ayral ve firma genel müdür yardımcısı Eray Sarıkaya katıldı. Ünitenin kurulması ve cihazın üniversiteye getirilmesi işlemlerinin en geç Eylül ayında tamamlanacağını belirten  Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bu sistem sayesinde çok sayıda onkolojik operasyonların rahatlıkla yapılabileceğini söyledi. Gerçekleştirilen protokol töreni sayesinde artık cihazın üniversiteye kazandırmış olduğunu açıklayan Ulcay “İşbirliklerinden dolayı Radontek firmasına ve ilgili hastane yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bursa ve çevresine hizmet edecek olan böylesi önemli bir cihazı üniversitemize kazandırdığımız için mutluyuz. Günümüz dünyasında artan bu kanser hastalığına çare olmak adına çalışacak ünite artık üniversitemizde olacak. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ise fakülteye verdiği desteklerden dolayı Rektör Yusuf Ulcay’a teşekkür etti. Son iki yıldır tıp fakültesi olarak üniversiteden ciddi bir destek gördüklerini vurgulayan Dekan Selim Gürel; “Alınacak bu cihaz ve kurulacak ünite sayesinde Bursa ve çevresine büyük bir kaktı sağlayacağımıza inanıyoruz. Devletimiz büyük şehirlerde bir hastanede bu ünitenin kurulmasına izin veriyor.  Bu cihaz sayesinde cerrahların özellikle beyin tümörlerinde, akciğer kanserlerinde ya da prostat kanserinde cerrahi operasyon sırasında ulaşamadıkları yerlere ulaşabilecekler. Tedavisi imkânsız olan hastaları tedavi edebileceğiz. Operasyonlarda büyük bir kolaylık sağlayacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Cihazın son sürümünü yapılan sözleşme ile ABD’den temin edecek ve üniversiteye teslim edecek olan Radontek firmasının CEO’su Mehmet Ü. Ayral da sağlığa ve teknolojiye bakış açılarından dolayı üniversite yönetimine teşekkür etti. Ayral; “Teknolojiyi takip eden, hastanenin gelişmesi için sağlam adımlar atmaktan çekinmeyen Uludağ Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kanser 21. Yüzyılın bir numaralı ölümcül hastalığı olma yolunda ilerliyor. Ülkemizde de bu hastalığa karşı hızlı bir şekilde teknolojik yatırımlar yapılıyor. Kanser hastalığına karşı cerrahi operasyonlar noktasında en hızlı, en başarılı ve en teknolojik yöntem olarak robotik radyo cerrahi sisteminsiberknife olduğu biliniyor. Bu sisteme sahip olan kurumların genelde yurtdışından hastaları oluyor. Ancak Uludağ Üniversitesi’nin kendi potansiyeli açısından baktığımızda yurtdışı hastalarına pek ihtiyaç duymayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!