Kanlıdivane’de Bilim Kampı

Güncelleme Tarihi:

Kanlıdivane’de Bilim Kampı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:44

MEÜ İLE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MERSİN MÜZESİ İŞBİRLİĞİNDE KANLIDİVANE'DE BİLİM KAMPI DÜZENLENDİ.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Müzesi işbirliği ile Kanlıdivane ören yerinde, ilköğretim öğrencilerine yönelik arkeoloji ve koruma temalı Bilim Kampı düzenlendi.
İki günlük kamp boyunca öğrenciler, deneysel arkeolojik kazı, güneş saati yapımı, eskiçağ yazı kullanımı, seramik atölyesi, antik dönem çocuk oyunları gibi birbirinden farklı atölye etkinliklerine katıldı. Antik kentte yürütülen faaliyetlerin yanı sıra gökyüzü gözlemi ve planeteryum etkinliğiyle devam eden programa, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden ’Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum’ eğitim programı ile destek verildi. Kamp çalışmasına 5 ve 6’ncı sınıf öğrencileri ve öğretmenleri gönüllü olarak katıldı. Eğitimler, konusunda uzman akademisyenlerin yanı sıra MEÜ Mimarlık ve Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan 25 kişilik eğitmen ve rehber eşliğinde verildi.
Kampın ikinci günü Kanlıdivane’de ’Oryantiring, Tarih Safarisi’ yarışması düzenlendi. Türkiye Oryantiring Federasyonu Mersin İl Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenen yarışmada, çocuklar önceden belirlenen parkurlar üzerinden Kanlıdivane’deki yapılara ilişkin bilmeceli soruların bulunduğu hedef noktalarına ulaşarak yarışmayı tamamladı.
Program koordinatörü Mersin Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Nida Naycı, programa katılan çocukların bir taraftan eğlenceli vakit geçirirken diğer taraftan faklı bilim ve sanat atölyelerine katılarak yaşadıkları bölgenin korunması gereken tarihi ve doğal değerleri hakkında farkındalık geliştirmelerinin amaçlandığını belirtti. Eğitim ve uygulama modüllerinin birbiriyle örüntülü olarak programlandığını belirten Naycı, yapılan faaliyetlerin antik kentin gerçek mekanlarında verilmesinin de eğitimi pekiştirmesi yönünden önemli bir fırsat olduğunu aktardı.
Son aşamada düzenlenen oryantiring yarışmasının doğa sporu ile antik kenti bütünleştirerek tarihi yapıların öğrenilmesini kolaylaştırması açısından önemli olduğunu aktaran Naycı, Kanlıdivane’deki deneyimin bundan sonra yapılacak benzer faaliyetler için oldukça önemli bir deneyim kazandırdığını kaydetti.
Programın sonunda Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Havare tarafından öğrencilere katılım sertifikası, eğitmen ve rehberlere ise teşekkür belgesi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!