Kanlı zafer

Antalya-Alanya etabının bitimine 500 metre kala yere düşüp yaralanan Daryl Impey, takım arkadaşı Gian Paolo Cheulo’nun yardımıyla finiş çizgisini geçmeyi başardı ve toplamdaki derecesiyle turun şampiyonu oldu.

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu Barloworld takımından Güney Afrikalı Daryl Impey kazandı. Turun dünkü 166 km’lik Antalya-Alanya etabını Alman Sebastian Siedler 3 saat 24 dakika 54 saniyelik derecesi ile birinci bitirirken, finişe 500 metre kala arkasındaki yarışçının çekmesiyle düşen Impey, 29 saat 19 dakika 32 saniye ile turda birinciliği elde etti.

150 binEuro ödül dağıtıldı

160 bisikletçi ile başlayan, 8 etapta 8 gün boyunca 1212 km pedal basılan 150 bin Euro para ödüllü turun dünkü son etabında 112 bisikletçi start aldı. Yüksek tempoda pedal çeviren sporcular arasında 15’li bir grup öne çıktı. Bu grup ile peleton arasındaki fark bir ara 2 dakika 34 saniyeye kadar çıksa da, bitime 4 km kala fark kapandı. Etabın son 500 metresine girilirken sarı mayonun sahibi Dayrl Impey, Rabobank takımından Theo Bos’un kendisini çekmesiyle bariyerlere çarparak feci şekilde yere düştü. Impey’in ardından Bos ve bir bisikletçi daha düştü. Yaklaşık 10 metre sonra ise aralarında Eyüp Karagöbek’in de olduğu 8 bisikletçi düştü. Güçlükle kalkan Impey, takım arkadaşı Gian Paolo Cheulo’nun yardımıyla bisikletine bindi.

Ödül törenine katılamadı

Yine Cheulo’nun yardımıyla pedal basmadan, kafasında kaskı ve boyunluk takılarak bisikletin üstünde yarışın bitiminden 8 dakika 18 saniye sonra finiş noktasını geçen Impey daha sonra hemen hastaneye kaldırıldı. Kurallar gereği bitime 3 km’den az kala düştüğü için, birinci bitiren ile aynı zamanı aldığı kabul edilen Impey, turu kazanan isim oldu. Dişi kırılan, damağı yarılan ve yüzünde kesikler olan Daryl Impey’in, 3 omurunda problem olduğu için bugün Alanya’dan sedye eşliğinde ayrılarak ülkesinin yolunu tutacağı öğrenildi. 166 km’lik etabı son metrelerdeki sprinti ile Vorarlberg takımından Alman Siedler 3 saat 24 dakika 54 saniye ile kazandı. Rabobank’tan Belçikalı van Staeyen ikinciliği, PSK Whirlpool’dan da Alman Schulze üçüncülüğü elde etti. Bisikletçilerimizden Miraç Kal etabı 9., Uğur Marmara da 18. bitirdi.

En iyi takım Barloworld

Impey Cumhurbaşkanlığı 45. Türkiye Turu’nu kazanırken, formasını taşıdığı Barloworld turun en iyi takımı oldu. Dağ performansını temsil eden kırmızı mayo ödülünü Xacobeo Galicia takımındanRabunal, sprinti temsil eden yeşil mayo ödülünü Impey, Türkiye Güzellikleri’ni temsil eden turkuaz mayo ödülünü de Acqua Sapone takımından İtalyan Fantini aldı. Impey hastanede olduğu için, kazandığı turun şampiyonluk ve sprint ödüllerini takım arkadaşları aldı. Bu arada düşen son gruptaki Eyüp Karagöbek’in ise köprücük kemiğinde kırık olduğu belirtildi. Yarış sonrası toplanan teknik kurul, Impey’i çeken Bos’u ihraç etti.
Yazarın Tüm Yazıları