'Kanlı ay tutulmasının diğerlerinden farkı yok'

Güncelleme Tarihi:

Kanlı ay tutulmasının diğerlerinden farkı yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 16:31

'Kanlı ay tutulmasının diğerlerinden farkı yok'

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Enerji ve Plazma Fizik Bölümü'nden Dr. öğretim üyesi Mehmet Özkan, kanlı ay tutulmasının diğer ay tutulmalarından hiçbir farkı olmadığını söyledi.
Bu yılın en büyük gökyüzü olayı olarak kabul edilen ve 21. yüzyılın en uzun ay tutulması olan 'Kanlı ay' 27 Temmuz'da gerçekleşecek. Toplam 1 saat 43 dakika sürecek tutulma Türkiye'de 22.00'den sonra görülebilecek. AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Yüksek Enerji ve Plazma Fizik Bölümü'nden Dr. öğretim üyesi Mehmet Özkan, kanlı ay tutulmasının diğer ay tutulmalarından hiçbir farkı olmadığını söyledi. Özkan, "Ay tutulması fiziksel olarak bir gölge olayıdır. Nedir? Bizim dünyamız güneş etrafında döner. Dolayısıyla ay da dünyanın etrafında uydu şeklinde döndüğü için zaman zaman ay ile dünya arasında dünyamız kaldığı durumlarda dünyanın gölgesi ayın üzerine düşüyor. Böyle durumlarda ay tutulması meydana geliyor. Ay üzerinde dünyanın gölgesini görüyoruz" dedi.
'BAŞKA GEZEGENLER DE GÖRÜLEBİLECEK'
Kanlı ay tutulmasının herhangi bir etkisinin olmayacağını da kaydeden Özkan, şöyle dedi:
"Biz sadece bunu bir gölge olayı olarak gözlemleyeceğiz. Bazı hurafeler var. Bu hurafeler inanılacak şeyler değil. Bunlar tesadüfen gelişmiş, yıllarca ay tutulması esnasında veya sonra gerçekleşen olayları ay tutulmasına bağlayarak bu güne kadar getirilmiş olaylardı ve buna inanmak doğru değildir. Ay tutulması esnasında bu ayın sonunda tesadüfen Mars teleskop ile iyi bir gözlem yapılabilecek. Aynı zamanda Jüpiter'i görebileceğiz. Aynı zamanda Uranüs'ü görebileceğiz. Bu ay tutulması Türkiye'nin her tarafından gözlenebilir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!