Kanımız tükeniyor haydi herkes bağışa

Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök’ten cep telefonuma bir mesaj düştü:

Haberin Devamı

“Kan bağışları azalmıştır. Türk Kızılayı, bölgemizdeki 150 hastanenin kan ihtiyacını karşılamakta zorlanmaktadır. Lütfen kan bağışlayınız. Bu mesajı çevrenizle paylaşmanızı rica ediyor, hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetini gidermek için desteklerinizi bekliyorum.”
¡¡¡
Dr. Gök’le de konuşunca sıkıntının ciddiyetini daha iyi anladım. Aynı mesaj bir çok adrese gönderildi, meslektaşlarımız sıkıntıyı sayfalarına, köşelerine taşıdı. Hiç önemli değil. Ben ısrarla konuyu yineliyorum, yani bu haberi başka gazetelerde okumuşsunuzdur belki, ama yine de Ege Bölge Kan Merkezi’nden gelen bilgileri paylaşıyorum:

* * *

“İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Muğla illerimizde, kan kullanan 150 hastanenin ihtiyacının tamamı tarafımızdan karşılanmaktadır. 2011 yılında 231 bin 224 bin ünite kan toplayan merkezimiz bu yıl da çalışmalarını büyük bir hızla sürdürmektedir. Ancak yeni yılın gelmesi, soğuk ve yağışlı havaların da bölgemizi etkisi altına alması sonucunda kan bağışı büyük oranda azalmıştır. Bölgemizde günlük bin ünitenin üzerinde kan bağışı toplarken, sayı 600’ün altına düşmüştür. Kan stokları azalmıştır. Hastanelerin kritik stok seviyelerinin oluşturulmasında ve özellikle negatif gruplara yönelik ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntı çekmekte, sadece günlük taleplere cevap verebilmekteyiz. Hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılamada yaşanan sıkıntının giderilebilmesi için tüm halkımızın kan bağışında bulunarak vereceği desteğe ihtiyacımız bulunmaktadır.
18-65 yaş arasında olan her vatandaşımızı yanlarında T.C kimlik numarası içeren bir kimlik belgesi ve tok karınla kan bağış merkezleri ve gezici kan alma ekiplerimize davet ediyoruz.
- İşyerinizde toplu kan bağışında bulunmak isterseniz, lütfen bizi arayınız.
- www.izmirbkm.org.tr web sayfamızdan gezici ekiplerimiz ve faaliyetlerimizle ilgili bilgi alabilirsiniz.
- Vodafone kullanıcıları, cep telefonlarından “GONULLU” yazıp 5262’ye mesaj atarak, kan bağışı etkinlikleri ile ilgili bilgi alabilirler.
Bilgi ve İletişim:
İzmir: (0232) 347 33 77, Denizli: (0258) 265 49 76, Manisa: (0236) 231 77 86, Aydın: (0256) 213 77 31, Uşak: (0276) 224 74 37, Marmaris: (0252) 412 0088, Ödemiş: (0232) 544 86 85, Muğla: (0252) 212 40 68.

Haberin Devamı

PTT Başmüdürü hızlı davrandı

Haberin Devamı

Geçen hafta, “PTT bu hızı neye borçlu” demiş, 28 Aralık 2011 tarihli Balçova damgalı bir zarfın elime 17 Ocak’ta ulaştığını iletmiş, başka örnekler de vermiştim. Bu konuda çevremden de yakınmalar geldi, “İyi ettin” diyenler çıktı. Olabilir. Ama açık konuşayım PTT Başmüdürü Selahattin Ekinci beni şaşırttı. Bırakın telefonla ilgilenmeyi, Ekinci iki gün sonra gazeteye geldi. Üstelik öyle mazeret falan ileri sürmek için değil. “Biz gönderinin en kısa sürede ulaşımını hedeflerken bu örneklerle karşılaştık” dedi, konuyu soruşturduğunu, özür dilediğini söyledi. Jest olarak o günkü gönderilerimizi elden getiren Ekinci’nin duyarlılığına teşekkür ediyorum. Dilerim, gönderi ulaşım süresinin mümkün olduğunca kısalmasını sağlar.

Yazarın Tüm Yazıları