KANDİLLİ’YE NEF GELİYOR

Güncelleme Tarihi:

KANDİLLİ’YE NEF GELİYOR
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 10:07

NEF ‘LUXURY LIVING’ KONSEPTİ BODRUM’DAN SONRA KANDİLLİ’DE HAYAT BULUYOR

İstanbul’un en özel noktalarından Kandilli’de, her gün mavi ve yeşile uyanacağınız Nef Kandilli, Emre Arolat’ın mimarisine ve dünyaca ünlü tasarımcıların dokunuşlarına sahip…

İstanbul’un en eski ve gözde semtlerinden biri olan Boğazın incisi Kandilli’de, 70 dönümlük bir alan üzerinde yer alan Nef Kandilli, hem Boğaz semtinin huzurlu ve dingin yaşamının izlerini taşıyor hem de ‘’Luxury Living’’ konseptiyle ayrıcalıklı bir yaşam vaad ediyor.

KANDİLLİ’YE NEF GELİYOR

Nef Kandilli projesi, ödüllü mimar Emre Arolat imzası taşıyor.  Proje az katlı mimari çizgileri ile 406 konuttan ve 2+1’den 4,5+1’e kadar farklı yaşam seçeneklerinden oluşuyor.

Tarihi semtin karakteristik yapısına uygun olarak tasarlanan Nef Kandilli, bölgenin eğimli yapısını bir tür avantaja çeviren tasarımı ile ev sahiplerine geniş bir panorama sunuyor. İstanbul Boğazı kıyısında bu hatta kalan son büyük arazide planlanan projede Nef inovasyonu patentli Foldhome sistemine dahil olacak çok sayıda özel alan da yer alacak.

KANDİLLİ’YE NEF GELİYOR

‘’Luxury Living’’ serileri için özel tasarlanan Foldhome alanları, bu projede Kandilli ev sahiplerine Foldhome deneyimini çok özel bir boyuta taşıyacak.Nef Kandilli ev sahipleri davet verip misafirlerini ağırlayabilecekleri Kandilli Köşkü’nü, Kanlıca’da denizden de girişi olan 10 dönümlük bir bahçeyi ‘fold home’’ konsepti kapsamında kullanabilecek.  

KANDİLLİ’YE NEF GELİYOR

Dünyaca ünlü ödüllü mimar Emre Arolat, Nef Kandilli’yi anlatıyor: “Nef Kandilli, genetik yapısı itibarıyle büyük ölçekte İstanbul’a, daha daraltılmış bir çerçevede ise Boğaziçi’ne eklemlenir. Boğaziçi’nin su kenarı yapıları ve kıyı konaklarının ayrıştırıcı özellikleri, Nef yapılarının da ana unsurları olarak öne çıkmaktadır. 

KANDİLLİ’YE NEF GELİYOR

Geniş saçaklarla gölgelenen katlar, görüş perspektiflerini artıran ve çevresel eğimlere göre şekillenen çıkmalar, cephe tasarımının altyapısını oluşturan çatı düzeneği ve topografyayla kurulan barışçıl ilişkiler, birkaç yüzyıl öncesinin yapısal geleneğinden türeyen, ancak güncel bir yorumla ete kemiğe bürünen özgün bir karakteri ortaya koymaktadır.Farklı toprak renklerini bir araya getiren özel bir kaplama ile doğal ahşabın yumuşaklığı, her defasında dokunmak, hatta okşamak isteyeceğiniz bir yüzey örüntüsü oluşturur.

KANDİLLİ’YE NEF GELİYOR

Manzara yönünde tasarlanan kesintisiz şeffaf yüzeylerle yan cephelerde kullanılan artikülasyon dilinin, yapılara tek defaya özgü bir kimlik kazandırması hedeflenmiştir. Konut yapıları dışında, hem açık hem de kapalı bölümleri olan ve çeşitli işlevlerin bir araya getirildiği cazip ortak alanlar, bu projenin önemli parçalarını oluşturmaktadır.Arazi genelinde tüm otoparkların yer altında çözülmüş ve yer üstünün sadece yaya kullanımı ile zengin bir peyzaj dokusuna ayrılmış olması, projenin bir diğer ayrıştırıcı unsuru olarak ortaya çıkmaktadır.”

Yaşam konforunu nitelikli mimari tasarımıyla öne çıkaran Nef Kandilli, sahile 2.4 km, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bağlantı yollarına çok yakın mesafede.

 

nefkandilli.com.tr/

444 9 633

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!