Kandil simidi tarifi - Evde kandil simidi yapımı

Güncelleme Tarihi:

Kandil simidi tarifi - Evde kandil simidi yapımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 10:31

Kandil günlerinin olmazsa olmazı kandil simidi evde de kolayca yapılabiliyor. Sizler de her evde bulunan malzemelerle komşularınıza, misafirlerinize ev yapımı kandil simidi ikram edebilirsiniz. İşte, kandil simidi tarifi ve püf noktası!

Haberin Devamı

Pastane simidinin daha gevrek hali olan kandil simidi, mübarek kandil günlerinin sembollerinden biri haline geldi. Kandil günlerinde her pastanede bulunan bu geleneksel lezzeti evde de yapabilirsiniz. Peki, Kandil simidi yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? Kandil simidi nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla kandil simidi tarifi!

Kandil Simidi Malzemeleri

● 125 gram margarin, ●  2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için),  ● 1 çay bardağı sıvı yağ, ● 2 yemek kaşığı sirke, ● 1 yemek kaşığı mahlep, ● 1 yemek kaşığı toz şeker, ● 1 tatlı kaşığı tuz, ● 1 paket kabartma tozu, ● 3-4 su bardağı kadar un

Kandil Simidi Üzeri İçin Malzemeler

● 2 yumurta akı, ● Susam (ya da çörek otu)

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Oda sıcaklığında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Bir kap içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve ortasına çukur açın. Başta margarin olmak üzere, yumurta sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre yoğurduktan sonra ele yapışmacak şekilde, biraz serlikte olan ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Bu kıvama geldikten sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

BAKMADAN GEÇME!