Kanatlı kozalaklar için satış ofisi kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Kanatlı kozalaklar için satış ofisi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 10:28

Kanatlı kozalaklar için satış ofisi kurulacak

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)- ADANA'daki cezaevlerinde hükümlüler tarafından Toros Dağları'ndan toplanan çam kozalaklarından üretilen ve büyük ilgi gören 'Kanatlı Kozalak' adı verilen hayvan figürlü süs ve hediyelik eşyalar için satış ofisi açılacak.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla geçen yıl proje başlatıldı. Bu kapsamda resim, heykel ve seramik atölyesinde eğitim alan 30 hükümlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın önerisiyle Toros Dağları'ndan toplanan çam kozalaklarını sanat eserine dönüştürmek için usta öğreticiler heykeltıraş Engin Sarıoğlan ile seramik öğretmeni Meltem Güneş öncülüğünde çalışmaya başladı.
ALMANYA VE HOLLANDA'YA GÖNDERİLDİ
Doğal ortamdan toplanan kozalaklar, hükümlülerin ellerinde özgürlüğün sembolü rengarenk kuş figürlerine dönüştü. Gövdesi ve kanatları kozalaktan, baş ve ayakları da özel hazırlanan polyesterden oluşan figürlere, 'Kanatlı Kozalak' ismi verildi. Yapılan ördek, kuğu, sincap, kirpi gibi hayvan figürlü süs ve hediyelik eşyalar büyük ilgi gördü. Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği fuar ve sergilerde de yer bulan eserler, Hollanda ve Alman yargı mensuplarına hediye edilip Avrupa'ya taşındı.
SATIŞ OFİSİ KURULACAK
Cezaevlerinde ve fuarlarda 10- 50 TL arasında değişen fiyatlarla satılan ürünlerin büyük ilgi gördüğünü belirten Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin eğitimi, meslek edinmeleri ve sanata yönelik yapılan çalışmalarla topluma kazandırılmalarını amaçladıklarını söyledi. Yeldan, "Hükümlüler için büyük bir moral kaynağı olan ürünlere yoğun talep var. Daha fazla üretim gerçekleştirerek, bu ürünün daha geniş kitlelere yayılması için adliyede bir satış ofisi açacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!