Kanat Atkaya: Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kanat Atkaya: Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 01:00

FRANZ FERDINAND

You Could Have It So Much Better
(Domino)

GEÇEN hafta, birikmiş ve yeni yılda kendini imha edecek olan milleri uçak biletine çevirip küçük bir kaçamak yaptım. Bu sırada kahve içerken, plakçı, kitapçı gezerken tabii ki sizleri de düşündüm.

Döneceğim gün Franz Ferdinand’ın yeni albümü çıktı. Ben de dedim ki kendi kendime ‘Kabakulak okurları için bu fedakarlığı yapacaksın, albümü alıp dinleyeceksin tamam mı dostum?’ Yemediniz di mi, ben olsam ben de yemezdim.

Fakat ‘You Could Have It So Much Better’ı tabii ki kaptım.

Yakın dönemde çıkan topluluklar içinde en parlak olanı bence Franz Ferdinand.

Çok komplike işlerle uğraşmaktansa, basit ve iyi şarkılar yapmaları hoşuma gitmişti ilk albümde.

İkinci albümde de gelen başarının (3.5 milyon sattı ilk albümleri. Hem de biliyorsunuz, Domino’dan yani büyük bir şirketten değil ‘independent’ tabir edilen küçük bir şirketten çıkmıştı albümleri) gazıyla ‘artizlik’ yapmamışlar, şapşahane bir iş çıkarmışlar.

İlk 45’lik olarak seçtikleri ve çok eğlenceli olan ‘Do You Want To’ şu sıralar müzik kanallarında gösterimde.

Bir şekilde yakalamışsınızdır veya yakalarsınız.

İskoçya’dan gelen ekip yer yer Beatles’a göndermeler de içeren albümle ‘ikinci albüm sendromu yaşayan topluluklar’ kervanıyla bir işi olmayacağını da kanıtlıyor.

13 şarkılık albüm, kısa süre içinde umarım buralara da düşer. Malum, ilk albümü bulanlar evde kasada filan saklıyordu. Yoksa tabii ‘internetspor’ aracılığıyla, yani Amazon gibi bir yerlerden bulmanız veya dışarıdaki bir arkadaştan filan rica etmeniz gerekecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!