Molde 0 - 2 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Molde 0 - 2 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 01:26

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 5. maçında grubun lideri Molde'yi deplasmanda 2-0 mağlup etti. Sarı lacivertlilerin golleri 62. dakikada Fernandao ve 84. dakikada Ozan'dan geldi. Sarı lacivertli ekip bu skorla puanını 8 yaptı, lider Molde ise 10 puanda kaldı. Grubun diğer maçında ise Ajax, İskoçya deplasmanında Celtic'i 2-1 mağlup ederek puanını 6 yaptı ve umutlarını son haftaya taşıdı. Grubun son maçlarında Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırlayacağı Celtic ile berabere bile kalsa gruptan çıkmayı garantileyecek.

Haberin Devamı

Stat: Aker
Hakemler:
Miroslav Zelinka, Ondrej Pelikan, Jan Patak (Çek Cumhuriyeti)
Molde:
Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy, Daniel Hestad (Dk. 76 Eirik Hestad), Singh, Hussain, Svendsen (Dk. 85 Gabrielsen), Elyounoussi, Gulbrandsen (Dk. 46 Kamara)
Fenerbahçe:
Fabiano, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 74 Kadlec), Nani (Dk. 81 Volkan Şen), De Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Diego, Fernandao (Dk. 86 Van Persie)
Goller:
Dk. 68 Fernandao, Dk. 84 Ozan Tufan (Fenerbahçe)
Kırmızı kart:
Dk. 90+1 Rindaroy (Molde)
Sarı kartlar:
Dk. 5 Forren, Dk. 8 Gulbrandsen, Dk. 62 Singh, Dk. 77 Hussain (Molde), Dk. 23 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 55 Kjaer, Dk. 61 Alves, Dk. 79 Kadlec, Dk. 81 Nani (Fenerbahçe)

Molde 0 - 2 Fenerbahçe
MAÇIN GOL POZİSYONLARI:

Haberin Devamı

68. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Seri paslarla rakip sahaya yerleşen sarı-lacivertlilerde Alper Potuk, sol kanattan topu ceza sahasına ortaladı. Arka direkte kale sahası içinde topla buluşan Fernandao, düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1      
84. dakikada Diego'nun pasında Fernandao ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleciyle Fernandao arasında kalan topu alan Ozan Tufan, meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 0-2

Molde 0 - 2 Fenerbahçe

YAĞIŞ ZEMİNİ ETKİLEDİ
Molde'deki yoğun yağış, sahanın zemini olumsuz etkiledi. Suni çim olan zemin, zaman zaman karla karışık yağmura da dönen yağıştan dolayı ağırlaştı. İki takımın futbolcuları da özellikle pas yaparken ve şut atarken oldukça zorlandı. Zeminde oluşan su birikintisinin topun gidiş hızını yavaşlattığı gözlendi. Şiddetli rüzgar da futbolcuların işini zorlaştırdı.

Molde 0 - 2 Fenerbahçe
Molde yetkilileri Fenerbahçe taraftarlarının bulunduğu tribünün önüne ağ gerdi.

Haberin Devamı

AVRUPA GOLCÜSÜ FERNANDAO
Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Fernandao, Avrupa kupalarındaki gollerine devam ediyor. Molde karşısında 68. dakikada takımını öne geçiren gole imza atan Fernandao, bu sezon Avrupa kupalarındaki gol sayısını 6'ya çıkardı. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atromitos'a 2 gol atan Brezilyalı oyuncu, grup aşamasında ise Celtic maçında 2, Ajax ve Molde karşılaşmalarında ise birer gol kaydetti. Fernandao, Fenerbahçe'nin grup aşamasında attığı 7 golün 4'üne imza attı. Fernandao'nun Süper Lig'de ise 4 golü bulunuyor.

Molde 0 - 2 Fenerbahçe

Ozan Tufan, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü Molde maçında attı.

Haberin Devamı

NANI VE KJAER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ile Portekizli futbolcusu Luis Nani, Molde karşısında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. Grup aşamasında 3. sarı kartını gören ve cezalı duruma gelen Kjaer ile Nani, Celtic ile oynanacak son maça forma giyemeyecek. Kjaer, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetsk karşısında da kırmızı kart görmüştü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!