Basın mensuplarına polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Basın mensuplarına polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 21:19

Koza İpek Medya Grubu'na kayyum atanması ve gruba ait Kanaltürk ile Bugün TV'nin yayınlarının kesilmesiyle ilgili gelişmeleri takip eden basın mensuplarına polis müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında bazı gazeteciler tartaklanırken, 2 basın mensubu da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Basın mensuplarına polis müdahalesi

Koza İpek Medya Grubu'nun Mecidiyeköy'de bulunan binası önünde güvenlik önlemi alan polis, saat 19.30 sıralarında eylemci grubun dağılması yönünde anons yaptı. Grubun dağılmaya başladığı sırada, çoğunluğu sivil olan bir grup polis, kaldırımda bekleyen basın mensuplarına doğru yöneldi. Polisler önlerine kattıkları basın mensuplarını iteleyerek uzaklaştırmaya başladı. Bu sırada basın mensupları ile polisler arasında arbede yaşandı. Bazı gazeteciler tartaklanırken, Zaman Gazetesi muhabiri Celal Kara, Cihan Haber Ajansı canlı yayın aracı sorumlusu Hüseyin Arıcı ve Aksiyon Dergisi muhabiri Haşim Söylemez gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Basın mensuplarına polis müdahalesi

Yaşanan olayın ardından, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Mehmet Büyük gözyaşlarını tutamadı. Büyük, “Çekim yapıyordum, kamerama saldırdı. Kameramı çekti, bayağı mücadele ettim. Gözaltına alınan arkadaşı çekerken arkadan tekme vurdular. Boğazımı sıktı, nefes alamadım. Biraz sinirlerim boşaldı" diye konuştu.

Bir süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Aksiyon Dergisi muhabiri Haşim Söylemez ise “Sizin gibi itilirken, gazeteci olduğumu anlatmaya çalıştım. Sordukları için basın kartını gösterdim. Basın kartını gösterince daha büyük tepki gösterdiler. Sonra beni itekleyerek tartakladılar. Daha sonra gazeteci olduğuma inandılar ve bıraktılar" şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!