Kanalizasyona bağlanmayan bina 9 yıldır koku yayıyor

Güncelleme Tarihi:

Kanalizasyona bağlanmayan bina 9 yıldır koku yayıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2017 14:30

Kanalizasyona bağlanmayan bina 9 yıldır koku yayıyor

Haberin Devamı

Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas), (DHA) - SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde arsasına 2008'de 2 katlı bina yapan 53 yaşındaki Ahmet Koçer, tüm başvurulara rağmen, lağım gideri kanalizasyona bağlanmayınca daire ve dükkanlarını kiraya veremedi. Koçer, yayılan kötü koku nedeni ile mahalleyi rahatsız eden sorunun giderilmesini istedi.
İlçede oturan evli ve 1 çocuk babası, işçi emeklisi Ahmet Koçer, Yalnızbağlar Mahallesi Ekrem Erdem Bulvarı'nda kendisine ait 1 dönüm arsa üzerine 2 katlı 3 daireli apartman yaptırdı. Koçer, 2008 yılında tamamlanan bina için oturma izni aldı. Ancak, aradan 9 yıl geçmesine ve iddiasına göre, ilgili yerlere defalarca başvurmasına rağmen binanın lağım gideri ilçe kanalizasyon şebekesine bağlanmadı. Bu nedenle 4 katlı binada sadece kendisi oturan Koçer, kanalizasyon olmadığı için diğer daire ve dükkanlarını kiraya veremedi. Binanın bahçesine üstü açık bir foseptik açan Koçer, sorunu gidermeye çalıştı. Ancak, özellikle yaz aylarında çevreye yayılan koku mahallelilerin de tepkisine neden oldu. Bölgenin yerleşim planında yaşanan sorun nedeni ile binanın giderini kanalizasyona bağlatamadığını belirten Koçer, şöyle dedi:
"Önceki belediye başkanımız proje hazırlandığını ve yapılacağını söylemişti. Ancak daha sonra bölgede hazırlanan projede değişiklik oldu ve bir türlü yapılmadı. Her seferinde farklı nedenler sunuldu. Şimdi kokudan evde durulmuyor. Daire ve dükkanımı kiraya veremiyorum. Giderin bir an önce kanalizasyona bağlanmasını istiyorum. Belediye Başkanlığına, Kaymakamlığa, İl Çevre Sağlık Müdürlüğüne, Valilik makamına dilekçe verdim ama henüz bir çözüm bulamadım."
"SORUNU GİDERECEĞİZ"
Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, DHA muhabirinin sorusu üzerine bu bulvardan kanalizasyon hattı geçmediğini, evin etrafındaki arsaların başkalarına ait olduğunu, komşularının muvafakat vermemesi nedeniyle sorun oluştuğunu ifade etti. Yüksel, "Belediye olarak bu sorunu çözmek için meclis gündemine taşıdık. Mecliste alacağımız karar doğrultusunda bölgede kamulaştırma çalışması yaparak bu sorunu gidereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!