Kanalda kaybolduğu belirtilen genci arama çalışmaları tekrar başladı

Güncelleme Tarihi:

Kanalda kaybolduğu belirtilen genci arama çalışmaları tekrar başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 11:29

Kanalda kaybolduğu belirtilen genci arama çalışmaları tekrar başladı

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ta sulama kanalına uçan otomobilin içerisinde olduğu belirtilen, ancak tüm aramalara rağmen bulunamayan 20 yaşındaki Zeki Sarıel’i arama çalışmaları, ailenin isteği üzerine tekrar başladı.
Kent merkezinde 5 gün önce Gezirlik Mahallesi'nde toprak yolda Esat Özer yönetimindeki 60 HE 734 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp sulama kanlına uçtu. Sürücü Esat Özer ile 21 yaşındaki Mustafa Yıldız, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Suda yaklaşık 500 metre sürüklenen otomobilde bulunduğu belirtilen Zeki Sarıel'e ise ulaşılamadı. Bunun üzerine sulama kanalının kapakları kapatılarak çalışma başlatıldı. 3 gün süren çalışmalardan sonuç alınmayınca, aramalara son verildi.
Ancak ailesinin isteği üzerine bugün kazanın meydana geldiği yerde tekrar arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmalarına Tokat AFAD ekiplerinin yanı sıra, Samsun AFAD ekipleri, Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Liman Şube Müdürlüğü'nden polisler ve Ankara’dan ise Jandarma Arama Kurtarma timleri katıldı.
BABA DA TAKİP EDİYOR
Kayıp gencin babası 52 yaşındaki Halim Sarıel de arama çalışmalarını takip etti. Baba Sarıel şöyle dedi:
''Arama çalışmaları tekrar başlatıldı. Şu ana kadar bir gelişme yok. İnşallah hayırlı bir sonuç çıkar. Arkadaşlarından birisi ile konuştum, oğlumun araçta olduğunu söyledi. Ama yapılan arama çalışmalarında bir şey çıkmadı. Bugün çalışmalar tekrar başlatıldı. Herhangi bir ip ucu yok. Kimliği, nüfus cüzdanı, ayakkabısı, ikinci bir telefonu vardı o da yok. Ne diyeceğimi bilemiyorum, şaşırdık. Şüphelendiğimiz bir durum yok. Yapılan çalışmalarda ne çıkacak bilemiyoruz.'' 
'KAZADAN 2 SAAT ÖNCE KONUŞTUK'
Oğlu ile en son kazadan 2 saat önce konuştuğunu söyleyen baba Halim Sarıel şöyle devam etti:
''Olayın olduğu gece saat 23.00'de ben eve gelmesi için aradım, geleceğini söyledi. Kardeşini göndermiş 15 dakika sonra geleceğini söylemiş. Daha sonra ben uyudum. Sabaha karşı beni emniyetten aradılar. Karakola gittim oradan kanal boyunca yapılan çalışmalara katıldık. İki gün arama yapıldı ama bir sonuç çıkmadı. İnşallah buradan çıkmaz umudum o. Çocuk bu kanalda yoksa nerede. İnsanın aklına bazı şüpheler de geliyor ama şu anda kesin bir şey deme şansımız yok. Emniyetteki arkadaşlar arama ekipleri canla başla çalışıyor. Allah onlardan razı olsun.'' 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!