KANAL D’ye ihracat ödülü

Güncelleme Tarihi:

KANAL D’ye ihracat ödülü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 19:48

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), en çok ihracat yapan Türk dizilerini ödüllendirdi. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ 2015’te en fazla ihracat geliri elde eden dizi oldu.

Haberin Devamı

KANAL D ekranlarında yayınlanan ve dağıtımını da Kanal D’nin üstlendiği, Ay Yapım’ın yapımcılığını yaptığı ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ isimli dizi 2015 yılında yurtdışından en çok döviz kazandıran dizi oldu. Kanal D bu başarısı nedeniyle ödüle layık görüldü.

“Yüksek katma değerli ihracatı teşvik etmek” amacıyla Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET)’in, 2015 yılı sonuna kadar olan dönemde, yurtdışından en fazla ihracat geliri kazandıran yapımları ödüllendirdiği ödül töreni gerçekleştirildi. Törene Ekonomi Bakanlığını temsilen Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Emel Emirlioğlu, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Özge Dumlupınar, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali Rıza Oktay katıldılar.

Haberin Devamı

DÖVİZ KAZANDIRICI

Kanal D dizileri, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada 138 ülkeye yayılan geniş bir perspektifte izleyicileri ile buluşmaya başladı. 2006 yılında dizi ihracatına öncülük eden Kanal D dizileri, Orta Avrupa ve Ortadoğu’dan sonra Latin Amerika, Amerika, Asya ve son olarak da Afrika’da da büyük başarılara imza attı. Ekonomi Bakanlığı da dizilerin bu başarılarını ödüllendirmek amacı ile, ‘Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi” adlı kararı çerçevesinde film ve dizi ihracatını teşvik ediyor.  Ekonomi Bakanlığı’nın ihracatçılara sağlamış olduğu, teşviklerin olumlu etkileri, Kanal D dizilerinin de yurt dışında kazandığı başarılarda çok büyük önem taşıyor. 

CANNES’DA İLGİ GÖRDÜ

Ekonomi Bakanlığı, bu teşviklerin daha da desteklenmesi için yeni çalışmalar üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Sektörün önde gelen firmaları ile birebir görüşmeler yaparak sektörün sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm bulmaya ve yardımcı olmaya gayret gösteriyor. Dizi ihracatının gelişimi konusunda özellikle fuarlar, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde teşviklerle sektör destekleniyor.  2016 Nisan ayında, Fransa’da Cannes’da gerçekleştirilen MIPTV Fuarında da Kanal D, geniş dizi arşivinin yanı sıra, yeni dizileri ‘Güllerin Savaşı’, ‘Hayat Şarkısı’, ‘Tatlı İntikam’, ‘Poyraz Karayel’ isimli dizileri ile de yabancı Televizyon Kanalları tarafından büyük ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!