Kan, Devlet Sanatçılığından emekli oldu

Güncelleme Tarihi:

Kan, Devlet Sanatçılığından emekli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2001 10:36

Yurt içinde ve yurt dışında verdiği sayısız konserlerle Türkiye'nin tanıtımında önemli katkıları olan keman sanatçısı Suna Kan, devlet sanatçılığından emekli oldu.Kan herşeye rağmen 'sanattan' hiç bir zaman emekli olmayacağını konserlerini sürdüreceğini açıkladı.

Dünyaca ünlü keman sanatçısı Suna Kan sanatçı kimliğini taşımanın ağır bir yük olduğunu ve bu yükü taşıyan insanların sanattan vazgeçemeyeceğini söyledi. Devlet sanatçılarının
birçoğunu memur statüsünde olduğunu belirten Suna Kan, "Devlet sanatçılığından emekli oldum ama bence  sanatçı emekli olmaz" dedi.

Ankara, Antalya, İzmir ve yurtdışında çeşitli konser hazırlıkları içinde olduğunu da belirten Suna Kan, emekliliğinin 40 yıldır yapmakta olduğu hiçbir şeyi değişmeyeceğini, Türk sanatının ilerleyebilmesi için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı. Kan, "Türk sanatının
ilerleyebilmesi için gençlerde ellerinden geleni yapıyorlar. Onlardan çok umutluyum. Biz çok sesli müzik alanında henüz yeni doğmuş bir bebeğiz. 78 sene kısa bir zaman. Bu kısacık zamanda hem Türkiye'de hem de yurt dışında verilen konserler küçümsenecek seviyede ya da sayıda değil" diye konuştu.

 Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara da değinen Suna Kan, herşeyi devletten beklemenin haksızlık olacağını belirtti. Son zamanlarda özel kurumların sanata verdikleri desteği çok olumlu bulduğunu söyleyen Suna Kan, sanatın ilerleyebilmesi için bu desteğin gerekli olduğunu da söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!