Kan bağışı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kan bağışı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 12:57

Kan bağışı çağrısı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, "Kan vermek hayat vermektir" diyerek kan bağışı çağrısında bulundu.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, kan vermenin insan sağlığı için önemine dikkat çekti. Tek kaynağının insan olması ve ihtiyaç duyulduğunda yerine kullanılabilecek bir yedeğinin olmamasının kanın ve kan bağışlamanın önemini daha da arttırdığını kaydeden Yeşildağ, "Yaklaşık kırk yıldan beri kan yerine kullanılabilecek ve bu değerli yaşam iksirinin yerini alabilecek, yapay bir madde elde etmeye yönelik çalışmalar olmakla birlikte, bu konuda tatmin edici sonuçlar maalesef alınamamıştır. Kan vermek hayat vermektir. Bunu unutmayın ve her ne durumda olursa olsun düzenli olarak kan bağışı yapmaya çalışın" dedi.
50 kilonun üzerinde, 18 ile 65 yaş aralığında olan her sağlıklı kişinin kan bağışında bulunabileceğini belirten Yeşildağ, kan bağışının faydalarına da değinerek şunları söyledi:
"Kan verince, kan yapan doku ve organlar uyarılarak, yeni kan yapmaya sevk edilir; böylece kan hücreleriniz yenilenmiş olur, kişi kendini daha iyi hisseder. Kan bağışından sonra kanda bulunan yağ oranında düşme görülür. Kan bağışı yapıldıktan sonra; vücudun yağ tutması azalır, metabolizma daha hızlı çalışmaya başlar. Kan veren kişiler kan hücreleri tazelendiğinden gençleşir. Kan bağışı ile birlikte yorgunluk ve baş ağrısı şikayetleri azalır. Kan bağışı stresin azalmasını sağlarken, yüksek tansiyonu dengeler."
Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTORĞAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!